Dalgona-kahvi

Dalgona-kahvi

10 minuuttia
Dalgona-kahvi koostuu jääkylmästä maidosta ja sen päällä olevasta paksusta kahvivaahdosta. Dalgona-kahvi sopii kuumiin kesäpäiviin jokaiselle kahvin ystävälle!
https://www.arla.fi/reseptit/dalgona-kahvi/

Tee näin:

Dalgona-kahvi
  • Aloita Dalgona-kahvi valmistamalla ensiksi kahvivaahto. Mittaa kulhoon pikakahvijauhe, sokeri ja kiehuva vesi. Sekoita aineksia sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan, kunnes niistä valmistuu paksu ja kermainen vaahto. Voit sekoittaa kahvivaahdon myös käsin vispilällä.
  • Jaa maito sekä jääkuutiot kahteen lasiin, ja levitä maidon päälle kahvivaahto.
  • Koristele Dalgona-kahvi tummalla suklaalla. Tarjoile Dalgona-kahvi heti joko pillillä tai lusikalla varustettuna.
Valmis!
Lisää ideoita

Tutustu vinkkeihin, miten saat loihdittua herkulliset erikoiskahvit kotona!

Valmistusvinkki

Dalgona-kahvin kahvivaahdon voit valmistaa myös tehosekoittimella, joka kestää kiehuvaa vettä. Voit käyttää myös erikoiskahveihin suunniteltua maitovaahdotinta, mutta tällöin kahvivaahdon vaahdottaminen vie vähän enemmän aikaa. Kärsivällisyys kuitenkin palkitaan ja voit valmistaa kahvivaahdon haluamallasi tavalla!

Dalgona-kahvi Q&A

Helpon Dalgona-kahvireseptimme avulla herkullisten kahvijuomien valmistaminen kotona on vaivatonta. Lue alta lisää tästä herkullisen virkistävästä eteläkorealaisesta kahvijuomasta.

Mikä on Dalgona-kahvi?
Dalgona-kahvi on eteläkorealainen kahvijuoma, joka valmistetaan lisäämällä maidon päälle pikakahvista, sokerista ja kuumasta vedestä tehtyä vaaleanruskeaa kahvivaahtoa. Juoma sai suosiota vuonna 2020, kun ihmiset alkoivat julkaista videoita, joissa he valmistavat kahvilajuomaa kotona. Kermainen juoma voidaan tarjoilla joko kuumana tai kylmänä käyttämällä vastaavasti lämmintä maitoa tai kylmää maitoa jääpalojen päälle kaadettuna.
Miten Dalgona-kahvia valmistetaan?
Dalgona-kahvin valmistamine non helppoa. Vatkaa sauvasekoittimella pikakahvi, sokeri ja kiehuva vesi paksuksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada maito jääpalojen päälle, lisää päälle vatkattu kahvivaahto ja koristele hyvällä, tummalla suklaalla.
Mitä eroa on Dalgona-kahvilla ja cappuccinolla?
Vaikka molemmat kahvijuomat ovat tunnettuja kuohkeasta vaahdostaan, niiden välillä on useita eroja. Cappuccino on espressopohjainen juoma, jossa on höyrytettyä maitoa, ja siksi siinä on kahvia ja maitovaahtoa. Eteläkorealaisessa Dalgona-kahvijuomassa on kahvivaahtoa ja höyryttämätöntä maitoa. Molemmat voidaan tarjoilla joko kuumana tai kylmänä, mutta Dalgona-kahvi on yleensä kylmää, kun taas cappuccino on yleensä lämmintä.
Voiko Dalgona-kahvin kahvivaahdon valmistaa tehosekoittimessa?
Ehdotottomasti, mutta tarkista ensin, että tehosekoitin kestää kiehuvan veden lämpötilan. Näin vältetään mahdolliset vaurioit.

Ainekset

Dalgona-kahvi
Pakastekuivattua pikakahvia
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Kiehuvaa vettä
2 rkl
4 dl
Jääpaloja
4
Hienonnettua tummaa suklaa
Lisää herkullisia ideoita

Dalgona-kahvi hurmaa kuohkealla kahvivaahdollaan

Joskus voi olla vaikea päättää, haluatko kupin kahvia vai jotain makeaa iltapäivällä aterian jälkeen.. Onneksi herkullisen vaahtoavan dalgona-kahvin kanssa ei tarvitse miettiä joko tai!

Dalgona-kahvijuomassa on vaaleanruskea kahvivaahto, joka näyttää kauniilta lumivalkoista maitoa vasten. Vaahto on kevyt ja ilmava, ja sen koostumus muistuttaa melkein kermavaahtoa. Tämä eteläkorealainen herkku on runsas jälkiruokamainen kahvijuoma, jossa pikakahvi ja sokeri yhdistyvät luoden maukkaan vaahdon, jossa on runsaasti monitahoista, katkeransuloista kahvin makua.

Dalgona-kahvi on suosittu kahvijuoma Etelä-Koreassa

Herkku, jonka mukaan tämä rakastettu kahvijuoma on saanut nimensä, on eteläkorealainen karkki, joka on valmistettu sulatetusta sokerista ja ruokasoodasta. Vaikka sokerikarkkia ei välttämättä käytetä tämän kahvijuoman valmistukseen, dalgona-kahvivaahto muistuttaa sitä sekä väriltään että maultaan sokerin makeuden vuoksi.

Eteläkorealainen dalgona-kahviresepti vaatii muutamia perusaineksia. Suosittelemme dalgona-kahvin valmistamiseen pikakahvia, sillä siinä on yleensä voimakas kahvin maku. Sokerin voit valita oman mielesi mukaan.

Tarjoile dalgona-kahvi kuumana tai kylmänä

Tämä maukas kahvijuoma on monipuolinen ja sitä voi nauttia ympäri vuoden, sillä sitä voi nauttia sekä kuumana että kylmänä. Jos haluat kuumaa dalgona-kahvia, tee herkullinen vaahto kylmän maidon sijasta lämpimällä maidolla. Sokerinen kofeiinijuoma on herkullista sekä lämpimänä että kylmänä, riippuen siitä, kaipaatko kylmää, virkistävää juomaa vai lämmintä, kodikasta juomaa.

Jos päätät, että pidät enemmän kylmästä dalgona-kahvista, saatat olla kiinnostunut valmistamaan myös muita jääkahvijuomia, kuten kreikkalaista klassikkoa frappéa tai lattea.

Tuunaa oma dalgona-kahvisi

Dalgona-kahvin kahvivaahdon makua voi muokata monella erilaisella tavalla! Kokeile pikakahvia johon on lisätty vaniljaa, hasselpähkinää, kinuskia, karamellia, suklaata tai jopa kurpitsamaustetta.

Suklaalastujen sijaan voit kokeilla laittaa kahvivaahdon päälle myös sesonkiin sopivia kausimakuja, esimerkiksi kanelia, kotitekoista karamellikastiketta, kaakaojauhetta, tai kotitekoista suklaakastiketta. Kotitekoisia kastikkeita voi myös hyvin tuunata oman mielen mukaan. Voit esimerkiksi kokeilla tehdä karamellikastikkeesta suolaista, tai lisätä suklaakastikkeen joukkoon ripauksen chiliä. Näin saat kylmään dalgona-kahviisi hieman potkua ja lämpöä niin halutessasi.