Kotitekoisen suklaakastikkeen jäähtyessä sen pintaan saattaa muodostua kova kuori. Tämä johtuu pintaan nousevasta kermasta, mutta kuori liukenee pois kun suklaakastike lämmitetään uudestaan. Mikäli kuitenkin tarjoilet suklaakastikkeen kylmänä, kannattaa kuori poistaa ennen tarjoilua. Kerman aiheuttama kuori ei liukene kylmään suklaakastikkeeseen, vaan jää paakkuiseksi kastikkeen sekaan. Jotta kuorta ei muodostuisi suklaakastikkeen päälle, kannattaa se säilyttää kelmun alla niin, että kelmun pinta koskettaa suklaakastikkeen pintaa.
Kotitekoinen suklaakastike valmistuu tummasta suklaasta erilaisiin jälkiruokiin helposti. Alta voit lukea vastauksemme joihinkin useimmiten kysyttyihin kysymyksiin suklaakastikkeesta.
Tumma suklaa
|
200 g |
---|---|
2½ dl | |
25 g |
Pehmytjäätelö Vanilja
|
|
---|---|
Marjat
|
Kotitekoinen suklaakastike on nopea tapa tehdä hyvistä jälkiruoista entistäkin parempia. Tähän reseptiin tarvitaan vain kolme eri ainesosaa - tummaa suklaata, kuohukermaa ja voita - ja sen valmistamiseen kuluu vain 15 minuuttia. Kerma ja pieni määrä voita tekevät kastikkeesta kiiltävää ja antavat tälle paksulle kastikkeelle täydellisen koostumuksen ja samettisen suutuntuman. Tumma suklaa on tietysti reseptin ehdoton ytimessä, ja se antaa kastikkeelle sen tyypillisen runsaan suklaisen maun, joka on sekä makea että hieman kitkerä.
Yksinkertainen suklaakastikkeemme on helppo valmistaa, ja sillä on monia eri käyttötarkoituksia, jotka ovat yhtä herkullisia. Lue lisää ja tutustu joihinkin parhaisiin tapoihin käyttää kotitekoista suklaakastiketta.
Tämä kotitekoinen kastike sopii loistavasti jälkiruokien, kuten pannukakkujen tai belgialaisten vohveleiden päälle kaadettuna. Jos haluat tehdä täydellisen, hemmottelevan jälkiruoan, yhdistä jompaan kumpaan reseptiin lisäksi vaniljajäätelö, marjat sekä suklaakastike. Kotitekoinen suklaakastike maistuu myös pelkästään jäätelön kanssa.
Kotitekoinen suklaakastike on myös herkullinen dippivaihtoehto marjoille ja hedelmille. Vaikka suklaakuorrutetut mansikat ovat tietenkin tunnettu ja rakastettu jälkiruoka, myös monet muut hedelmät ja marjat maistuvat suklaan kanssa. Kokeile vadelmia, banaania, karhunvatukoita, mustikoita, kirsikoita, persikoita ja nektariineja sesongin mukaan, jotta löydät oman suosikkisi.
Jos haluat syventää kotitekoisen suklaakastikkeen makua, lisää siihen keittämisen aikana ½ teelusikallista merisuolaa. Suolan lisääminen on hyvä tapa tehostaa makuja sekä makeissa että suolaisissa ruokalajeissa, ja sen yhdistäminen suklaaseen auttaa myös vähentämään tumman suklaan luonnollista kitkeryyttä.
Myös chili sopii kotitekoiseen suklaakastikkeeseen. Chilin tulisuus sopii kauniisti yhteen tumman suklaan rikkauden sekä voin ja kerman kermaisuuden kanssa. Suklaa-chilikastike sopii mainiosti dippikastikkeeksi makeille hedelmille, kuten mansikoille.
Kolmas vaihtoehto on antaa jälkiruokakastikkeelle lämmin vivahde lisäämällä siihen 1 teelusikallinen kanelia ja 2 teelusikallista kahvilikööriä. Kanelin ja alkoholin lisääminen antaa kastikkeelle lämmittävän maun sekä hieman potkua. Se on herkullista myös ripauksella väkevää alkoholijuomaa, kuten konjakkia tai viskiä; nämä maut sopivat erityisen hyvin yhteen suklaan kanssa.