Kotitekoinen suklaakastike

Kotitekoinen suklaakastike

15 minuuttia
Kotitekoinen suklaakastike on herkullinen, tummasta suklaasta tehty kastike, joka sopii loistavasti vaniljajäätelön ja marjojen kylkeen. Suklaakastiketta voi nauttia niin kymänä kuin lämpimänäkin.
https://www.arla.fi/reseptit/kotitekoinen-suklaakastike/

Tee näin:

Kotitekoinen suklaakastike
  • Riko suklaa pienemmiksi paloiksi.
  • Kiehauta kerma kattilassa keskilämmöllä.
  • Vähennä lämpöä, lisää suklaa ja voi.
  • Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  • Tarjoile vaniljajäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa.
Valmis!
Vinkki

Kotitekoisen suklaakastikkeen jäähtyessä sen pintaan saattaa muodostua kova kuori. Tämä johtuu pintaan nousevasta kermasta, mutta kuori liukenee pois kun suklaakastike lämmitetään uudestaan. Mikäli kuitenkin tarjoilet suklaakastikkeen kylmänä, kannattaa kuori poistaa ennen tarjoilua. Kerman aiheuttama kuori ei liukene kylmään suklaakastikkeeseen, vaan jää paakkuiseksi kastikkeen sekaan. Jotta kuorta ei muodostuisi suklaakastikkeen päälle, kannattaa se säilyttää kelmun alla niin, että kelmun pinta koskettaa suklaakastikkeen pintaa.

Kotitekoinen suklaakastike Q&A

Kotitekoinen suklaakastike valmistuu tummasta suklaasta erilaisiin jälkiruokiin helposti. Alta voit lukea vastauksemme joihinkin useimmiten kysyttyihin kysymyksiin suklaakastikkeesta.

Mitä on suklaakastike?
Suklaakastike ei ole pelkkää sulatettua suklaata. Se on pikemminkin sulatettua suklaata, joka on keitetty kerman ja voin kanssa. Maitotuotteet sakeuttavat suklaakastikkeen ja antavat sille herkullisen tasaisen koostumuksen. Voin ja kerman keittäminen varmistaa myös sen, että suklaakastike ei hyydy täysin jäähtyessään, kuten sulatettu suklaa luonnostaan tekee.
Miten tehdään suklaakastiketta?
Riko suklaa palasiksi samalla, kun kiehautat kerman keskilämmöllä. Lisää suklaa ja voi, ja sekoita kunnes molemmat ovat sulaneet ja se on tasaista. Nauti kotitekoinen suklaakastikkeesi jäätelön ja tuoreiden marjojen kanssa vielä lämpimänä.
Miten sakeuttaa suklaakastike?
Suklaakastike näyttää aina juoksevammalta heti kiehumisen loppuvaiheessa, mutta se sakenee nopeasti jäähtyessään. Anna suklaakastikkeen jäähtyä hieman ennen kuin testaat sen koostumuksen. Resepti vaatii voita ja kermaa, jotka auttavat varmistamaan täyteläisen, silkkisen koostumuksen. Jos olet lämmittänyt kotitekoisen suklaakastikkeesi uudelleen ja koet, että se on hieman ohutta, voit lisätä hieman kermaa ja vatkata sen hyvin paksuksi ennen tarjoilua.
Mitä tehdä ylijääneelle suklaakastikkeelle?
Itse tehtyä suklaakastiketta voi nauttia lukemattomilla tavoilla. Voit tehdä pannukakuista tai vohveleista entistäkin herkullisempia, kaataa sitä kotitekoisen jäätelön päälle, käyttää sitä dippinä tuoreille hedelmille ja marjoille, sekoittaa sitä maitoon herkullisen suklaamaidon valmistamiseksi tai tiputella sitä kakkujen ja muiden leivonnaisten päälle.
Voiko suklaakastiketta pakastaa?
Suklaasta tehty jälkiruokakastike pakastuu hyvin. Säilytä se ilmatiiviissä astiassa, jonka pinta on peitetty kelmulla. Pakastimessa suklaakastike säilyy jopa 6 kuukautta. Anna sen sulaa jääkaapissa, ennen kuin lämmität sen uudelleen vesihauteessa. Jos sen sijaan käytät mikroaaltouunia kastikkeen lämmittämiseen, pysähdy 10 sekunnin välein sekoittamaan ja tarkistamaan kastikkeen koostumus.
Kuinka kauan suklaakastike säilyy?
Tämä kotitekoinen suklaakastike säilyy jääkaapissa jopa 2 viikkoa. Säilytä sitä ilmatiiviissä astiassa ja lämmitä haluamasi määrä vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Älä lämmitä kaikkea jäljelle jäänyttä kastiketta, jos et käytä sitä kokonaan, sillä suklaakastikkeen lämmittäminen useita kertoja voi lyhentää sen säilyvyyttä.

Ainekset

Kotitekoinen suklaakastike
Tumma suklaa
200 g
2½ dl
25 g
Tarjoiluun
Pehmytjäätelö Vanilja
Marjat
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakastike
10 minuuttia
Suklaakastike
(72)

Helppo kotitekoinen suklaakastike

Kotitekoinen suklaakastike on nopea tapa tehdä hyvistä jälkiruoista entistäkin parempia. Tähän reseptiin tarvitaan vain kolme eri ainesosaa - tummaa suklaata, kuohukermaa ja voita - ja sen valmistamiseen kuluu vain 15 minuuttia. Kerma ja pieni määrä voita tekevät kastikkeesta kiiltävää ja antavat tälle paksulle kastikkeelle täydellisen koostumuksen ja samettisen suutuntuman. Tumma suklaa on tietysti reseptin ehdoton ytimessä, ja se antaa kastikkeelle sen tyypillisen runsaan suklaisen maun, joka on sekä makea että hieman kitkerä.

Suklaakastikkeen käyttötarkoitukset

Yksinkertainen suklaakastikkeemme on helppo valmistaa, ja sillä on monia eri käyttötarkoituksia, jotka ovat yhtä herkullisia. Lue lisää ja tutustu joihinkin parhaisiin tapoihin käyttää kotitekoista suklaakastiketta.

Kaada jälkiruoan ja jäätelön päälle

Tämä kotitekoinen kastike sopii loistavasti jälkiruokien, kuten pannukakkujen tai belgialaisten vohveleiden päälle kaadettuna. Jos haluat tehdä täydellisen, hemmottelevan jälkiruoan, yhdistä jompaan kumpaan reseptiin lisäksi vaniljajäätelö, marjat sekä suklaakastike. Kotitekoinen suklaakastike maistuu myös pelkästään jäätelön kanssa.

Käytä dippinä hedelmille ja marjoille

Kotitekoinen suklaakastike on myös herkullinen dippivaihtoehto marjoille ja hedelmille. Vaikka suklaakuorrutetut mansikat ovat tietenkin tunnettu ja rakastettu jälkiruoka, myös monet muut hedelmät ja marjat maistuvat suklaan kanssa. Kokeile vadelmia, banaania, karhunvatukoita, mustikoita, kirsikoita, persikoita ja nektariineja sesongin mukaan, jotta löydät oman suosikkisi.

Vinkki kotitekoisen suklaakastikkeen tekoon

Jos haluat syventää kotitekoisen suklaakastikkeen makua, lisää siihen keittämisen aikana ½ teelusikallista merisuolaa. Suolan lisääminen on hyvä tapa tehostaa makuja sekä makeissa että suolaisissa ruokalajeissa, ja sen yhdistäminen suklaaseen auttaa myös vähentämään tumman suklaan luonnollista kitkeryyttä.

Myös chili sopii kotitekoiseen suklaakastikkeeseen. Chilin tulisuus sopii kauniisti yhteen tumman suklaan rikkauden sekä voin ja kerman kermaisuuden kanssa. Suklaa-chilikastike sopii mainiosti dippikastikkeeksi makeille hedelmille, kuten mansikoille.

Kolmas vaihtoehto on antaa jälkiruokakastikkeelle lämmin vivahde lisäämällä siihen 1 teelusikallinen kanelia ja 2 teelusikallista kahvilikööriä. Kanelin ja alkoholin lisääminen antaa kastikkeelle lämmittävän maun sekä hieman potkua. Se on herkullista myös ripauksella väkevää alkoholijuomaa, kuten konjakkia tai viskiä; nämä maut sopivat erityisen hyvin yhteen suklaan kanssa.