Erikoiskahvit kotona

Erikoiskahvit kotona

Erikoiskahvit onnistuvat helposti myös kotona ilman kahviloiden kalliita välineitä. Erikoiskahvit vaativat seurakseen oikeantyyppisen maidon, joka täydentää kahvien makumaailmaa. Erikoiskahveja varten kannattaakin valita hieman rasvaisempi ja täyteläisempi Arla Café maito, joka vaahtoutuu hyvin ja jonka pyöreä maku täydentää lempikahvisi makumaailmaa.

Olemme tälle sivulle koonneet vinkkejä siitä, kuinka herkulliset erikoiskahvit onnistuvat kotona – poimi vinkit alta ja nauti herkullisista erikoiskahveista myös kotona!

Poimi vinkit

Maidon vaahdotta­minen

Erikoiskahvit viimeistellään usein vaahdotetulla maidolla. Vaahdottamiseen on omat niksinsä, joiden avulla kuka tahansa pystyy luomaan kuohkeita erikoiskahveja kotona.

Maidon vaahdotta*minen
Resepti

Erikoiskahvin kuviointi

Erikoiskahvit koristellaan usein kauniilla kuvioinneilla, jotka kruunaavat kahvinautinnon myös visuaalisesti. Suklaakastikkeella ja hammastikulla tai syömäpuikolla saa helposti tehtyä kauniin koristelun cappuccinon tai cafe latten maitovaahdon päälle.

Vinkki!

Herkullisen jääkahvin salaisuus

Sanonnan mukaan kylmä kahvi kaunistaa, mutta se myös viilentää ihanasti kesähelteillä. Tavallisten jääpalojen sijaan jääkahvissa kannattaa mieluummin käyttää kahvista tehtyjä jääpaloista. Näin jääpalat eivät sulaessaan ”vesitä” juoman makua. Kahvijääpalat voi tehdä normaalista suodatinkahvista, cold brew kahvista tai vaikka aamun ylijäämäkahvista.

Resepti

Kylmäuutettu kahvi kotona

Kahvia kylmäuuttamalla saat omasta suosikkikahvistasi kaikki maun sävyt esiin. Valmistele uuttaminen illalla ennen nukkumaan menoa ja saat aamulla yön yli tekeytyneen makupommin mukaan piristämään työmatkaa.