Maidon vaahdottaminen

Maidon vaahdottaminen onnistuu helposti myös kotona ilman kalliita laitteita. Lisäämällä kahviin perinteisen kylmän maidon sijasta pehmeää ja lämmintä maitovaahtoa saat nostettua kahvihetkesi seuraavalle tasolle. Maidon vaahdottamiseen kotona on monta tapaa, etkä tarvitse kalliita kahvikoneita tai maidonvaahdottimia. Lue alta vinkit maidon vaahdottamiseen!

1. vaihe

Valitse maidon vaahdotta­miseen sopiva kahvimaito

Aloita maidon vaahdottaminen valitsemalla ensin siihen parhaiten soveltuva kahvimaito. Maidon vaahdottaminen kotioloissa onnistuu parhaiten täysmaidosta sen rasvaisemman koostumuksen vuoksi. Täysmaidosta valmistettu maitovaahto on myös pysyvämpää ja herkullisempaa kuin kevyemmästä maidosta valmistettu vaahto. Laktoositon Arla Café -maito sopii erityisen hyvin erikoiskahvien valmistamiseen ja maidon vaahdottamiseen. Café-maidon maku korostaa mm. cappuccinon ja café latten täyteläisyyttä.

Valitse maidon vaahdotta*miseen sopiva kahvimaito
2. vaihe

Vaahdota maito lämpimänä

Kun sinulla on oikeanlainen maito valittuna, lämmitä maitoa mikrossa tai hellalla hetki niin, että maito lämpenee kevyesti. Vispaa sen jälkeen maitoa käsi- tai sähkövispilällä sen verran, että maidon koostumus paksuuntuu ja pehmenee, mutta pysyy edelleen juoksevana. Kun maidon vaahdottaminen onnistuu, et edes huomaa kahvia juodessa, mihin vaahto loppuu ja mistä kahvi alkaa.

3. vaihe

Tarjoile vaahdotettu maito kauniisti

Maidon vaahdottamisen jälkeen halunnet kaataa maitovaahdon siististi kahviisi. Jos kotoasi sattuu löytymään pieni maidonvaahdotuskannu tai muu pieni kannu tai kermakko, voit sen avulla helposti kaataa vaahdon kuppiin kahvin päälle. Kannun avulla pääset lähelle itse kahvin pintaa, jolloin voit halutessasi kokeilla tehdä maitovaahdosta kahviin kauniita kuvioita – eli niin kutsuttua lattetaidetta.

Kahvin ja maitovaahdon voit vielä viimeistellä ripottelemalla päälle keittiön kaapista löytyvää kanelia tai kaakaojauhetta. Voit myös loihtia kauniin kuvion latten pinnalle suklaakastikkeen ja hammastikun avulla. Kahvi on jo itsessään herkullista, mutta näillä vinkeillä saat aamurutiinistasi entistäkin herkullisemman!

Tarjoile vaahdotettu maito kauniisti