Matcha vihreäteejauhetta
|
2 tl |
---|---|
Kiehuvaa vettä
|
1 dl |
4 dl | |
Nestemäistä hunajaa
|
1 tl |
Kirkkaanvihreä tee, jonka päällä on vaahtoavaa valkoista vaahtoa ja joka on viimeistelty ripottelemalla tummanvihreää jauhetta - tämä resepti valloittaa pian sosiaalisen median syötteesi. Ilmeisen hyvän ulkonäkönsä lisäksi se on myös maukkaan makuinen, ja sitä voi nauttia ympäri vuoden virkistävän jäisenä lattena tai höyryävän kuumana kupposena kylminä talvipäivinä.
Tämän lämpimän juoman muuttaminen kermaiseksi ja virkistäväksi on niinkin yksinkertaista kuin kylmien ainesosien käyttäminen kuumien sijasta. Jos haluat välttää paakkuuntumista, tee matcha-tahna muutamalla ruokalusikallisella lämmintä vettä ennen kuin etenet reseptissä matcha latten valmistamiseksi.
Useimmat makeat maut sopivat tähän juomaan. Jos et halua muuttaa makua, käytä hunajaa, agavea, sokeria tai korvaavaa ainetta, kuten steviaa. Vaahterasiirappi ja kookossokeri toimivat myös hyvin, mutta ne saattavat hieman muuttaa matcha latten makua.
Matcha eli vihreä teejauhe on peräisin jo Kiinan Tang-dynastian ajoilta, vuosilta 618-907. Tänä aikana teelehdet höyrystettiin ja muotoiltiin tiiliksi kuljetuksen ja kaupan helpottamiseksi. Teen valmistamiseksi tiilet paahdettiin ja jauhettiin jauheeksi, joka sekoitettiin kuumaan veteen ja suolaan. Song-dynastian aikana (960-1279) otettiin käyttöön käytäntö, jossa teejauhe ja kuuma vesi vatkattiin kulhossa, ja tämä perinteinen valmistusmenetelmä on edelleen suosittu.