Kesäsalaatti

Kesäsalaatti

30 minuuttia
Kesäsalaatti on värikäs, ravintorikas ja maistuu ihan kesältä! Kokoa kesäsalaatti kauden kasviksista ja täyteläisestä Apetina-juustosta.
https://www.arla.fi/reseptit/kesasalaatti/

Tee näin:

Kesäsalaatti
  • Valmista kesäsalaatti pesemällä ja keittämällä ensin perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden hieman jäähtyä ja pilko ne sitten sopiviksi suupaloiksi.
  • Katkaise parsan puinen alaosa. Leikkaa parsan varret kolmeen osaan. Paista parsoja voissa 3-4 minuuttia ja mausta ne lopuksi suolalla.
  • Hienonna yrtit karkeasti, kuori ja murskaa valkosipuli. Sekoita yrtit ja valkosipulimurska pienessä kulhossa.
  • Lisää joukkoon loput salaatinkastikkeen ainekset ja sekoita tasaiseksi. Sekoita perunan ja parsan palat kastikkeen joukkoon.
  • Kaada kesäsalaatti suurelle tarjoiluastialle.
  • Viimeistele kesäsalaatti murentamalla pinnalle Apetina-juusto ja ripottelemalla pinnalle tuoreita marjoja.
  • Tarjoile kesäsalaatti kesäjuhlissa tai vaikkapa grilliruoan kanssa!
Valmis!

Ainekset

Kesäsalaatti
Uusia- tai varhaisperunoita
1 kg
Parsaa
1 nippu
50 g
1 pkt
Sormisuolaa
1 tl
Tuoreita mansikoita ja/tai vadelmia
125 g
Salaatinkastike
Tuoretta minttua
1 ruukku
Tuoretta tuoretta basilikaa
1 ruukku
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Chilihiutaleita
1 tl
Rypsiöljyä
1 dl
Valkoviinietikkaa
½ dl
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita