Jääkahvi

Jääkahvi

5 minuuttia
Kotitekoinen jääkahvi maistuu kuumana päivänä. Juo jääkahvi sellaisenaan välipalana tai jälkiruokana.
https://www.arla.fi/reseptit/jaakahvi/

Tee näin:

Jääkahvi
  • Kaada kahvi, maito, jääkuutiot ja fariinisokeri tehosekoittimeen.
  • Sekoita jääkahvi suurimmalla nopeudella noin 15 minuuttia tai kunnes jääkahvin koostumus on kermainen.
  • Tarkista jääkahvin maku.
  • Kaada jääkahvi lasiin ja tarjoile heti.
Valmis!
Lisää ideoita

Tutustu vinkkeihin, miten saat loihdittua herkulliset erikoiskahvit kotona!

Tiesitkö?

Jääkahvin herkullinen maku koostuu täydellisestä suhdanteesta. Täydellinen suhde koostuu noin kolmasosasta espressoa tai kahvia ja kahdesta kolmasosasta maitoa. Reseptimme on tarkoitettu yhdelle annokselle, mutta voit helposti tehdä siitä kaksinkertaisen ja jakaa sen ystäväsi kanssa, jos pidät maito-kahvi-suhteen mielessäsi. Kun jää alkaa sulaa, se laimentaa kahvin makua. Juo siis jääkahvi heti, jotta saat parhaan kokemuksen. Vaihtoehtoisesti voit valmistaa osan kahvista edellisenä iltana ja pakastaa sen jääpalamuotissa. Lisää näitä kahvinmakuisia jääpaloja juomaan tavallisten jääpalojen sijaan, ja saat täyden makuelämyksen, joka kestää ensimmäistä kulausta pidempään.

Jääkahvi Q&A

Jääkahvi on ihana virkistävä ja herkullinen juoma kuumaan kesäpäivään. Lue lisää alta!

Mitä on jääkahvi?
Jääkahvi on kylmä espresso-juoma, joka valmistetaan runsaasta ja vahvasta espressosta, maidosta, jäästä ja valinnaisesta makeutusaineesta. Voit käyttää espresson sijasta myös vahvaa kahvia. Jääkahvin reseptissämme käytetään ruskeaa sokeria, joka antaa makean, syvän toffeemaista makua vahvan kahvin vastapainoksi. Se on hyvin yksinkertainen ja helppo juoma, joka valmistuu muutamassa minuutissa.
Voiko jääkahvia tehdä tehosekoittimella?
Tee täydellinen jäinen kahvi kotona vain muutamalla ainesosalla ja tehosekoittimella. Kaada kahvi aluksi tehosekoittimeen maidon, jääpalojen ja ruskean sokerin kanssa. Sekoita ainekset suurimmalla nopeudella, kunnes kahvi on kermaista. Maista kahvijuomaa, jos tarvitset lisää maitoa tai sokeria. Kaada kahvi lasiin ja nauti heti.
Kuinka kauan jääkahvi säilyy jääkaapissa?
Jääkahvit on parasta nauttia tuoreena. Jos et kuitenkaan ehdi nauttia juomaa heti, voit säilyttää sitä jääkaapissa pari päivää, jos haluat nauttia kahvin myöhemmin tai valmistaa sen etukäteen. Se säilyy hyvin noin 1-2 päivää. Voit kuitenkin jättää jään pois ennen jääkaappiin laittamista. Lisää jäät, kun olet valmis juomaan sen.
Mitä eroa on jääkahvilla ja jäälattella?
Suurin ero jääkahvin ja jäälatten välillä on maidon osuus kummassakin juomassa. Jäälatte koostuu enimmäkseen maidosta ja espressosta, kun taas jääkahvi on jäällä tarjoiltua keitettyä kahvia, jossa on vain vähän tai ei lainkaan maitoa. Koska latte-juoma valmistetaan espressosta, sen maku on voimakkaampi ja tummempi kuin jääkahvin.

Ainekset

Jääkahvi
Kylmää espressokahvia tai vahvaa kahvia
¾ dl
2 dl
Suuria jääpaloja
6
Fariinisokeria
1 tl
Lisää herkullisia ideoita
Kurkumalatte
15 minuuttia
Kurkumalatte
(2)
Dalgona-kahvi
10 minuuttia
Dalgona-kahvi
(1)

Helppo jääkahvi fariinisokerilla

Herkullinen kylmä juoma valmistetaan parista espressopursotuksesta, fariinisokerista ja runsaasta maitotilkasta ja jäähdytetään isoilla jääpaloilla. Se on täydellinen piristysjuoma aamun alkuun tai iltapäivän herkutteluksi, ja voit koota sen helposti. Kylmä juoma sopii erinomaisesti siemailtavaksi tien päällä, laiskana viikonloppuaamuna tai väsyneenä iltapäivänä.

Jos pidät jääkahvin reseptistämme, kannattaa tutustua tähän jäiseen dalgona-kahviin, jossa on vaaleanruskeaa kahvivaahtoa, tai maukkaaseen chai latteen, jossa on lämmittäviä mausteita. Jos haluat jotain yhtä herkullista, mutta ilman teetä tai kahvia, kokeile kultaista kurkumalatteamme, joka on maustettu inkiväärillä ja kurkumalla.

Käytä tehosekoitinta sileän rakenteen aikaansaamiseksi

Tutustu muutaman yksinkertaisen ainesosan yhdistämisen taikuuteen, jolla saadaan taivaallisen voimakkaan makuinen kahvijuoma. Miksi odottaa jonossa paikallisessa kahvilassa, kun voit valmistaa yhtä maukkaan juoman kotona? Käytä tehosekoitinta täydellisen tasaisen jäädytetyn kahvin yhdistämiseen ja sekoittamiseen. Voit valmistaa sen muutamassa minuutissa lisäämällä kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoittamalla muutaman sekunnin ajan, kunnes juomasta tulee herkullisen kermainen. Kokeile kotitekoista jääkahvia fariinisokerin ja laatukahvin kanssa - se on yksinkertaista, helppoa ja aivan ihanaa.

Nauti kahvisi jääkylmänä

Mikään ei voita jääkahvia lämpimänä päivänä. Tämä maukas kylmä jääkahvi on herkullisen ja yksinkertaisen kahvijuoman ruumiillistuma. Jään lisääminen sekaan tekee suosikkiaamujuomastasi virkistävän juoman, jota voit nauttia koko päivän. Valitse suosikkikahvimakusi, olipa se sitten vahvaa kahvia tai espressoa, ja tee siitä jääkahvi hillitäksesi kahvinhimosi ja nauti maidon ja herkullisen kahvin mauista sekoitettuna jäihin. Se on täydellinen herkku kahvin ystäville ja antaa sinulle maukkaan potkun päivän alkuun.

Twistaa jääkahviasi makusi mukaan

Haluatko tietää, mikä tässä jääkylmässä kahvijuomassa on parasta? Se on muokattavissa, joten voit lisätä siihen oman persoonallisen kosketuksesi. Nauti syksyn mausta jäisellä kurpitsamaustekahvilla. Lisää vain mauste muiden ainesosien joukkoon ennen sekoittamista. Viimeistele juoma loraus kermavaahtoa ja ripottele päälle kurpitsamaustetta, jotta maku olisi monipuolinen.

Jos haluat juhlavamman kahvin, lisää 2 cl Amarettoa tai Baileysia saadaksesi makean ja täyteläisen maun. Jos haluat jotain erityisen makeaa ja kermaista, lisää 2 ruokalusikallista karamellikastiketta muiden ainesosien joukkoon ja kruunaa latte annoksella kermavaahtoa. Makea karamelli tuo mukavan kontrastin vahvalle kahville ja tasapainottaa kitkerää makua.