Kurkumalatte
Tee näin:
Kurkumalatte
Vinkki
Yksinkertaisen kurkuma-latte-reseptimme maku riippuu suurelta osin tuoreiden tuotteiden laadusta. Parhaan tuoreen kurkuman ja inkiväärin löytäminen kaupasta on helppoa näiden vinkkien avulla. Molempien juuresten kannattaa löytää sellaisia, jotka tuntuvat kiinteiltä ja joiden kuori on sileä ja ryppyilemätön. Kuivuneet ja pehmeät juuret, joiden iho on ryppyinen, viittaavat siihen, että ne ovat olleet kaupassa jonkin aikaa, kuivuneet ja menettäneet sekä makunsa että tuoksunsa. Vaikka inkivääriä saa useimmista tavallisista kaupoista, saatat joutua käymään paikallisilla aasialaisilla markkinoilla tai erikoisruokakaupoissa saadaksesi tuoretta kurkumaa. Kun olet tuonut kotiin inkivääriä ja kurkumaa, voit säilyttää sitä kolmella eri tavalla, jotta se pysyy tuoreena. Jos aiot käyttää kaiken nopeasti, voit säilyttää sitä työtasolla jopa 7 päivää. Jos sinulla ei ole konkreettisia suunnitelmia, miten käytät kaiken, laita ne ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin. Näin niiden pitäisi säilyä vähintään 3 viikkoa. Voit myös halutessasi säilyttää kurkumaa ja inkivääriä pakastimessa, jossa ne säilyvät jopa 3 kuukautta. Tärkeintä on muistaa, että kurkumaa tai inkivääriä ei saa kuoria ennen kuin aiot käyttää niitä. Koska tuore kurkuma värjää paljon, kannattaa käyttää muovihanskoja, kun käsittelet sitä, jotta vältät keltaiset sormenpäät ja kynnet. Värjättyjen leikkuulautojen asettaminen suoraan auringonvaloon puhdistuksen jälkeen auttaa myös vähentämään värin vaikutusta.
Kurkumalatte Q&A
Kurkumalatte on herkullinen ja lämmittävä latte hetkeen kuin hetkeen. Lue lisää alta!
Ainekset
Kurkumalatte
3 dl | |
Vettä
|
1 dl |
Tuoretta kurkumaa
|
2 |
Tuoretta inkivääriä
|
n. 3 - 4 cm |
Vaaleaa agavesiirappia
|
1 rkl |
Vaniljajauhetta
|
½ tl |
5-pippurin sekoitusta myllystä
|
Lisää herkullisia ideoita
Maustettu inkiväärinen kurkumalatte on superfoodia!
Kurkumalatte-reseptimme avulla voit nauttia mausteisesta maitopohjaisesta juomasta, jossa on runsaasti sekä tuoreen kurkuman että inkiväärin kirkkaita makuja. Kevyt agavesiirappi ja vaniljajauhe kukkasävyineen tuovat juomaan mietoa makeutta, joka täydentää täydellisesti tuoreen kurkuman luonnollista, mausteista katkeruutta. Tämä tekee maustetun kurkumalatte juomisesta monipuolisen ja lämmittävän kokemuksen. Viimeisen ripauksen kuumuutta tuo kotitekoisen vaniljaisen kurkumalatte-juoman koristeleminen hieman 5 pippurisekoitussekoituksella, joka jättää lämpimän tunteen sisimpääsi.
Nauti kurkuma- ja inkiväärilattea aamiaiseksi yhtä kirkkaan, eksoottisen ja värikkään smoothiekulhomme rinnalla tai tarjoile sitä hennon ja kostean voikakun ja sahramin kanssa, jos haluat iltapäivällä nauttia tavallisesta poikkeavan ja paljon keltaisemman herkkuyhdistelmän.
Tuore inkivääri ja kurkuma tuo boostia päivään
Paras kurkuma-latte-resepti on sellainen, jossa käytetään laadukkaita, tuoreita ainesosia. Näin juomassa on isompi, rohkeampi ja kirkkaampi maku. Tuoreessa kurkumassa on enemmän sitruksisia sävyjä verrattuna kurkumajauheeseen sekä pippurisempi potku, joka muistuttaa Sichuanin pippuria. Tuore inkivääri on myös hieman pippurinen ja mausteinen, mutta makea, ja se tuo juomaan tyypillisen aromin. Tuoreen inkivääriraasteen ja kurkumajuuren käyttö antaa tälle inkivääri-kurkumalatteelle monitahoisen makuprofiilin.
Onko tämä kurkuma-latte saanut sinut uteliaaksi muista maustetuista latte-juomista? Tutustu mustasta teestä ja kauniista maustevalikoimasta valmistettuun chai latte -juomaamme. Tässä kuumassa juomassa käytettyjä mausteita ovat muun muassa kaneli, kardemumma, neilikka ja tähtianis, ja kurkuma-juoman ja chai latten makuprofiilit ovat sen verran erilaiset, että molemmat voivat olla osa kuumien juomien rotaatiota.
Nauti kurkumalatte kuumana tai kylmänä makusi mukaan
Kurkumaa ja inkivääriä sisältävä latte voidaan nauttia kuumana tai kylmänä, riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja ehkä lämpötilasta. Jos haluat erityisen kuuman, kuuman latten, käytä maidonvaahdotinta tai sekoita valmis seos tehosekoittimessa, kunnes se on herkullisen kuohkeaa.
Jos haluat käyttää tätä reseptiä jäisen kurkuma-latten valmistukseen, anna jäähtyä vähintään 30 minuuttia. Kun olet valmistanut ja siivilöinyt kurkumamaitoseoksen, kaada se lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa kylmänä. Kun lämpötila on tarpeeksi kylmä, täytä kaksi korkeaa lasia jäällä ja kaada kurkumalatte päälle. Nauti jäinen kurkumalatteesi heti.
Kokeile kahvin lisäämistä
Jos myyntivaltti, että kurkuma-latte ei sisällä kofeiinia, sai sinut hieman vähemmän kiinnostuneeksi kokeilemaan sitä, olet varmasti iloinen kuullessasi, että on täysin mahdollista sekoittaa tätä kurkuma-latten reseptiä lisäämällä kahvia . Kahvin lisääminen muuttaa hieman eloisaa väriä, jolloin sen sävy on hieman ruskeampi. Mutta se myös tekee lattesta maustetun kurkumalattekin ja tekee juomasta täydellisen vaihtoehdon ihmisille, jotka tarvitsevat hieman kahvia saadakseen aamulla vauhtia.
Lisää vain noin ¾ tl pikakahvia (tai espressojauhetta, jos pidät voimakkaammasta kahvin mausta) tai 1/3 dl haudutettua kahvia tai espressoa seokseen, kun keität sitä, jotta kurkuma-juomaan saadaan hienovarainen kahvin maku ja hieman kofeiinia.