Kurkumalatte

Kurkumalatte

15 minuuttia
Keltainen kurkumalatte on nautinnollinen vaihtoehto perinteiselle caffé latelle. Kurkumalatesta saat boostia päivään, sillä kurkuma on superfoodia. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/kurkumalatte/

Tee näin:

Kurkumalatte
  • Käsittele ensiksi kurkuma. Kuori tuore kurkuma ja raasta siitä 1 rkl kurkumalattea varten. Huomioi, että kurkuma värjää helposti.
  • Kuori inkivääri ja raasta myös sitä 1 rkl kurkumalattea varten.
  • Kaada maito ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Lisää nesteen joukkoon kurkuma, inkivääri, siirappi ja vaniljapulveri.
  • Kuumenna kurkumalatte kiehuvaksi samalla sekoittaen. Keitä juomaa matalalla lämmöllä, kannen alla noin 3 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.
  • Kaada kurkumalatte kahteen kuumaa kestävään lasiin.
  • Viimeistele kurkumalatte ripottelemalla sen päälle jauhettua pippurisekoitusta.
Valmis!
Vinkki

Yksinkertaisen kurkuma-latte-reseptimme maku riippuu suurelta osin tuoreiden tuotteiden laadusta. Parhaan tuoreen kurkuman ja inkiväärin löytäminen kaupasta on helppoa näiden vinkkien avulla. Molempien juuresten kannattaa löytää sellaisia, jotka tuntuvat kiinteiltä ja joiden kuori on sileä ja ryppyilemätön. Kuivuneet ja pehmeät juuret, joiden iho on ryppyinen, viittaavat siihen, että ne ovat olleet kaupassa jonkin aikaa, kuivuneet ja menettäneet sekä makunsa että tuoksunsa. Vaikka inkivääriä saa useimmista tavallisista kaupoista, saatat joutua käymään paikallisilla aasialaisilla markkinoilla tai erikoisruokakaupoissa saadaksesi tuoretta kurkumaa. Kun olet tuonut kotiin inkivääriä ja kurkumaa, voit säilyttää sitä kolmella eri tavalla, jotta se pysyy tuoreena. Jos aiot käyttää kaiken nopeasti, voit säilyttää sitä työtasolla jopa 7 päivää. Jos sinulla ei ole konkreettisia suunnitelmia, miten käytät kaiken, laita ne ilmatiiviiseen astiaan jääkaappiin. Näin niiden pitäisi säilyä vähintään 3 viikkoa. Voit myös halutessasi säilyttää kurkumaa ja inkivääriä pakastimessa, jossa ne säilyvät jopa 3 kuukautta. Tärkeintä on muistaa, että kurkumaa tai inkivääriä ei saa kuoria ennen kuin aiot käyttää niitä. Koska tuore kurkuma värjää paljon, kannattaa käyttää muovihanskoja, kun käsittelet sitä, jotta vältät keltaiset sormenpäät ja kynnet. Värjättyjen leikkuulautojen asettaminen suoraan auringonvaloon puhdistuksen jälkeen auttaa myös vähentämään värin vaikutusta.

Kurkumalatte Q&A

Kurkumalatte on herkullinen ja lämmittävä latte hetkeen kuin hetkeen. Lue lisää alta!

Mikä on kurkumalatte?
Kurkuma-latte on maitopohjainen juoma, jossa on runsaasti lämmittäviä mausteita. Sitä on perinteisesti valmistettu Intiassa, mutta siitä on tullut varsin suosittu kaikkialla maailmassa. Juomalla on tyypillinen kultainen väri, joka syntyy maidon ja kurkuman yhdistämisestä. Kurkumalatte sisältää tuoretta kurkumaa ja inkivääriä, ja se on erittäin lämmittävä ja lohduttava. Voit kuitenkin halutessasi tehdä siitä myös jäisen latten.
Miten kurkumalattea tehdään?
Helppo kurkuma-latte-reseptimme avulla voit valmistaa kuuman juoman alle 15 minuutissa. Yhdistä yksinkertaisesti kaikki ainekset kattilaan, kiehauta sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan sekoittaen välillä. Siivilöi seos ja tarjoile latte kuumana ripauksen pippuria kera tai tee siitä jäinen kurkuma-latte, jos haluat jotain virkistävämpää.
Onko kurkumalatessa kofeiinia?
Kurkumalatteissa ei ole kofeiinia. Koska se valmistetaan maidosta, vedestä, tuoreesta kurkumasta ja inkivääristä, kevyestä agavesiirapista ja vaniljajauheesta, siinä ei ole luonnollisia kofeiinin lähteitä. Jos kuitenkin haluat lisätä kurkuma-juomaasi kofeiinia, kurkuma-latten reseptiimme on mahdollista lisätä kahvia.
Miltä kurkumalatte maistuu?
Kurkumalatten maistuu maanläheisiltä, lämmittäviltä mausteilta, joissa on vivahteita katkeruudesta ja sitrushedelmistä. Koska kurkuma-inkiväärilatteemme on valmistettu tuoreesta kurkumasta ja inkivääristä, siinä on paljon suuria makuja. Kevyt agavesiirappi ja vaniljajauhe makeuttavat juomaa ja tasapainottavat kirpeän raikkaita ainesosia. Koska juoma on maitopohjainen, siinä on samettinen, pyöreä suutuntuma.

Ainekset

Kurkumalatte
3 dl
Vettä
1 dl
Tuoretta kurkumaa
2
Tuoretta inkivääriä
n. 3 - 4 cm
Vaaleaa agavesiirappia
1 rkl
Vaniljajauhetta
½ tl
5-pippurin sekoitusta myllystä
Lisää herkullisia ideoita
Matcha latte
10 minuuttia
Matcha latte
(5)
Jääkahvi
5 minuuttia
Jääkahvi
(10)

Maustettu inkiväärinen kurkumalatte on superfoodia!

Kurkumalatte-reseptimme avulla voit nauttia mausteisesta maitopohjaisesta juomasta, jossa on runsaasti sekä tuoreen kurkuman että inkiväärin kirkkaita makuja. Kevyt agavesiirappi ja vaniljajauhe kukkasävyineen tuovat juomaan mietoa makeutta, joka täydentää täydellisesti tuoreen kurkuman luonnollista, mausteista katkeruutta. Tämä tekee maustetun kurkumalatte juomisesta monipuolisen ja lämmittävän kokemuksen. Viimeisen ripauksen kuumuutta tuo kotitekoisen vaniljaisen kurkumalatte-juoman koristeleminen hieman 5 pippurisekoitussekoituksella, joka jättää lämpimän tunteen sisimpääsi.

Nauti kurkuma- ja inkiväärilattea aamiaiseksi yhtä kirkkaan, eksoottisen ja värikkään smoothiekulhomme rinnalla tai tarjoile sitä hennon ja kostean voikakun ja sahramin kanssa, jos haluat iltapäivällä nauttia tavallisesta poikkeavan ja paljon keltaisemman herkkuyhdistelmän.

Tuore inkivääri ja kurkuma tuo boostia päivään

Paras kurkuma-latte-resepti on sellainen, jossa käytetään laadukkaita, tuoreita ainesosia. Näin juomassa on isompi, rohkeampi ja kirkkaampi maku. Tuoreessa kurkumassa on enemmän sitruksisia sävyjä verrattuna kurkumajauheeseen sekä pippurisempi potku, joka muistuttaa Sichuanin pippuria. Tuore inkivääri on myös hieman pippurinen ja mausteinen, mutta makea, ja se tuo juomaan tyypillisen aromin. Tuoreen inkivääriraasteen ja kurkumajuuren käyttö antaa tälle inkivääri-kurkumalatteelle monitahoisen makuprofiilin.

Onko tämä kurkuma-latte saanut sinut uteliaaksi muista maustetuista latte-juomista? Tutustu mustasta teestä ja kauniista maustevalikoimasta valmistettuun chai latte -juomaamme. Tässä kuumassa juomassa käytettyjä mausteita ovat muun muassa kaneli, kardemumma, neilikka ja tähtianis, ja kurkuma-juoman ja chai latten makuprofiilit ovat sen verran erilaiset, että molemmat voivat olla osa kuumien juomien rotaatiota.

Nauti kurkumalatte kuumana tai kylmänä makusi mukaan

Kurkumaa ja inkivääriä sisältävä latte voidaan nauttia kuumana tai kylmänä, riippuen henkilökohtaisista mieltymyksistäsi ja ehkä lämpötilasta. Jos haluat erityisen kuuman, kuuman latten, käytä maidonvaahdotinta tai sekoita valmis seos tehosekoittimessa, kunnes se on herkullisen kuohkeaa.

Jos haluat käyttää tätä reseptiä jäisen kurkuma-latten valmistukseen, anna jäähtyä vähintään 30 minuuttia. Kun olet valmistanut ja siivilöinyt kurkumamaitoseoksen, kaada se lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa kylmänä. Kun lämpötila on tarpeeksi kylmä, täytä kaksi korkeaa lasia jäällä ja kaada kurkumalatte päälle. Nauti jäinen kurkumalatteesi heti.

Kokeile kahvin lisäämistä

Jos myyntivaltti, että kurkuma-latte ei sisällä kofeiinia, sai sinut hieman vähemmän kiinnostuneeksi kokeilemaan sitä, olet varmasti iloinen kuullessasi, että on täysin mahdollista sekoittaa tätä kurkuma-latten reseptiä lisäämällä kahvia . Kahvin lisääminen muuttaa hieman eloisaa väriä, jolloin sen sävy on hieman ruskeampi. Mutta se myös tekee lattesta maustetun kurkumalattekin ja tekee juomasta täydellisen vaihtoehdon ihmisille, jotka tarvitsevat hieman kahvia saadakseen aamulla vauhtia.

Lisää vain noin ¾ tl pikakahvia (tai espressojauhetta, jos pidät voimakkaammasta kahvin mausta) tai 1/3 dl haudutettua kahvia tai espressoa seokseen, kun keität sitä, jotta kurkuma-juomaan saadaan hienovarainen kahvin maku ja hieman kofeiinia.