Hampurilaiset valkohomejuustolla

Hampurilaiset valkohomejuustolla

Hampurilaiset valkohomejuustolla kätkevät sisäänsä upean makujen sinfonian: hapanimelää punasipulimarmeladia, rapeaa pekonia ja ylellistä valkohomejuustoa.
https://www.arla.fi/reseptit/hampurilaiset-valkohomejuustolla/

Tee näin:

  • Aloita rosepippuri hampurilaiset marmeladin valmistuksella. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi lohkoiksi.
  • Laita punasipulit kattilaan, lisää sokeri, hunaja, viinietikka, punaviini (viinin voi korvata punaviinietikalla) ja suola.
  • Kiehauta ja anna hautua ilman kantta noin 15-20 min., kunnes sipuli on pehmeää ja neste haihtunut. Sekoita aina silloin tällöin. Anna marmeladin jäähtyä.
  • Sekoita jauhelihaan öljy, suola ja pippuri. Muotoile neljä pihviä.
  • Grillaa tai paista pihvit pannulla 2-3 min. molemmilta puolilta.
  • Paista pekoniviipaleet rapeiksi.
  • Leikkaa juusto viipaleiksi ja laita ne lämpimien pihvien päälle.
  • Grillaa sämpylöiden leikkauspinta ja kokoa hampurilaissämpylät, pihvit, pekoni, marmeladi ja salaatti.
  • Tarjoile rosepippuri hampurilaiset lämpiminä bataattiranskalaisten kanssa.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
Naudan jauhelihaa
500 g
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
2 tl
Punasipulimarmeladi
Punasipuli
2
Sokeria
2 rkl
Hunajaa
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Punaviiniä
2 rkl
Suolaa
1 tl
Lisäksi
Pekonia
4 siivua
Castello® White with Pink Pepper -valkohomejuustoa
150 g
Hampurilaissämpylä
4
Romaine-salaattia
Lisää herkullisia ideoita