
Bataattiranskalaiset
Bataattiranskalaiset valmistuvat helposti uunissa. Bataatin seuraksi sopii Arla Lempi Crème Fraîchesta, limestä ja mustapippurirouheesta valmistettu dippi.
Ainekset
Bataattiranskalaiset
- 2 bataattia
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 2 rkl rypsiöljyä
- sormisuolaa
Limetti-mustapippuridippi
-
1 prk Arla Lempi Crème fraîchea
- 1 limen raastettu kuori
- 1 limen mehu
- 1 rkl mustapippurirouhetta
- suolaa
Tee näin:
Tee näin:
Bataattiranskalaiset
Kuori bataatit ja leikkaa ne tikuiksi. Liota tikkuja vedessä 10 minuuttia, valuta ja kuivaa hyvin. Nosta bataatitikut suureen pussiin ja ripottele päälle perunajauhot ja savupaprikajauhe. Sulje pussiin paljon ilmaa ja sekoittele jauhot ranskalaisiin huolella. Levitä tikut yhteen kerrokseen uunipellille niin, etteivät ne koske toisiinsa. Näin varmistat, että saat syödäksesi rapeita ranskalaisia. Lisää ranskalaisille öljy ja paista 200 asteessa 35-40 minuuttia. Ripottele kypsien tikkujen päälle sormisuolaa.
Limetti-mustapippuridippi
Sekoita ainekset keskenään ja nosta maustumaan jääkaappiin 15 minuutiksi. Nautiskele bataattiranskalaisten kanssa.