Mansikka-jälkiruoka

Mansikka-jälkiruoka

1 tunti
Suussasulava mansikka-jälkiruoka syntyy käden käänteessä makeista mansikoista, valkosuklaakermavaahdosta ja hitusesta chiliä. Oletko jo kokeillut?
https://www.arla.fi/reseptit/mansikka-jalkiruoka/

Tee näin:

  • Aloita mansikka-jälkiruoan valmistaminen pilkkomalla valkosuklaa pieniksi paloiksi.
  • Kiehauta kerma kattilassa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää valkosuklaan palat kerman sekaan. Sekoita, kunnes valkosuklaan palat ovat kokonaan sulaneet kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja anna jäähtyä kokonaan jääkaapissa.
  • Huuhtele ja leikkaa mansikat paloiksi.
  • Poista chilistä siemenet ja hienonna chili.
  • Sekoita mansikat, chili ja limen mehu sekä hedelmäliha keskenään kulhossa.
  • Säästä osa mintunlehdistä koristeluun ja hienonna loput saksilla tai veitsellä karkeaksi silpuksi. Sekoita minttu mansikka-chili-limeseoksen joukkoon.
  • Vatkaa valkosuklaakerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto kreikkalaisen jogurtin kanssa.
  • Kokoa mansikka-jälkiruoka laittamalla lasin pohjalle ensin kerros valkosuklaakermavaahtoa, sitten kerros mansikkaseosta ja lopuksi vielä kerros valkosuklaakermavaahtoa.
  • Koristele mansikka-jälkiruoka lopuksi mintunlehdillä ja paahdetuilla kookoslastuilla. Herkullinen mansikka-jälkiruoka on valmis nautittavaksi!
Valmis!

Ainekset

Mansikoita
500 g
Punainen chili
1
Limetin mehu ja hedelmäliha
1
Ruukku tuoretta minttu
1
Paahdettuja kookoslastuja
Valkosuklaakermavaahto
Valkoista suklaa
100 g
1½ dl
2 dl
Lisää herkullisia ideoita