Rapujuhlat

Loppukesän iltahämärässä moni ystäväpiiri kokoontuu nauttimaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Silloin astiakaapista etsitään vuoden levänneet rapuveitset ja lautasliinat tuomaan tunnelmaa. Kaikki on valmista, kun saksiniekat ja rapeat paahtoleivät nostetaan pöydälle – rapujuhla voi alkaa!

Ravut ovat herkullisia yksinkertaisesti tarjoiltuna: tarvitset vain paahtoleipää, Arlan voita ja tilliä. Voit tarjoilla ravut joko alkuruokana tai pääruokana.

Kuinka monta rapua per henkilö?

Jos ravut syödään alkuruokana, kannattaa varata 5-10 rapua per ruokailija. Pääruoaksi sopii silloin esimerkiksi yrttinen uunilohi, sesongin aineksia hyödyntävä lämmin sienipiirakka tai vaikkapa täyttävä sadonkorjuupasta.

Ravut voi tarjota myös pääruokana. Silloin rapuja kannattaa varata enemmän, sopiva määrä on yleensä 10-15 rapua per henkilö. Tällöin alkuruoaksi voi tarjota esimerkiksi vuodenaikaan sopivan kanttarellikeiton tai ruokaisan papu-kinkkusalaatin.

Tarjoilit ravut sitten alku- tai pääruokana jälkiruoaksi sopii esimerkiksi klassinen juustokakku, kirpeä puolukkavaahto  tai syksyiset toscaomenat.

Aiheeseen liittyvät reseptit