Rapujuhlat

Loppukesän iltahämärässä moni ystäväpiiri kokoontuu nauttimaan yhdessäolosta ja hyvästä ruoasta. Silloin astiakaapista etsitään vuoden levänneet rapuveitset ja lautasliinat tuomaan tunnelmaa. Kaikki on valmista, kun saksiniekat ja rapeat paahtoleivät nostetaan pöydälle – rapujuhla voi alkaa!

Ravut ovat herkullisia yksinkertaisesti tarjoiltuna: tarvitset vain paahtoleipää, Arlan voita ja tilliä. Voit tarjoilla ravut joko alkuruokana tai pääruokana.

Jos ravut syödään alkuruokana, riittää 5-10 rapua mainiosti syöjää kohden. Silloin pääruoaksi sopii esimerkiksi kala, täyttävä salaatti, lämmin suolainen piirakka tai vaikkapa pihvi.

Tietysti voit tarjota ravut myös pääruokana. Silloin rapuja kannattaa varata syöjää kohden 10-15 kappaletta.  Alkuruoaksi voit valita esimerkiksi vuodenaikaan sopivan sienikeiton.

Aiheeseen liittyvät reseptit