Kurpitsasosekeitto

Kurpitsasosekeitto

Arvioi

(4)

Kurpitsasosekeitto on maukas ja lämmittävä ruoka viileällä säällä.

Ainekset

Annokset
  • 1 kg keltaista tai oranssia kurpitsaa
  • 1 isohko sipuli
  • 1 palsternakka
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio tai kanaliemikuutio
  • 1 tl kurkumaa
  • ½ tl yrttisuolaa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 100 g Arla Valkosipuli & Yrtit -tuorejuustoa

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuori kurpitsa ja poista siemenet sekä pehmeää keskustaa. Paloittele kurpitsa, sipuli ja palsternakka. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi. Lisää kattilaan tuorejuusto ja sekoita, kunnes se on liuennut. Soseuta keitto aivan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella. Lisää mausteet. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää makusi mukaan. Tarjoa kurpitsakeitto raikkaan crème fraichen kera. Vinkki! Jos haluat, voit maustaa keiton vastaraastetulla piparjuurella.