Halloween-kurpitsakeitto

Halloween-kurpitsakeitto

Arvioi

(1)

Lämmin kurpitsakeitto tarjoillaan Halloweenina suoraan koverretusta kurpitsasta.

Ainekset

Annokset

Tarjoiluun

  • silputtua minttua
  • täysjyväleipää

Tee näin:

Tee näin:

Leikkaa kurpitsan pääliosa pois. Poista siemenet ja rihmasto. Koverra kurpitsan hedelmälihaa isolla lusikalla pois niin paljon että kurpitsan seinämät jäävät noin 1-2 sentin paksuisiksi. Leikkaa jäljelle jäänyt hedelmäliha kuutioiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota voissa purjo, kurpitsakuutiot ja chili. Lisää kanaliemi ja anna keiton kiehua miedolla lämmöllä noin 15-20 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, ja kaada se takaisin kattilaan. Lisää lopuksi joukkoon maito, suola ja pippuri ja kiehauta keitto vielä kerran. Tarjoilu: Käytä ontto kurpitsa 200-asteisessa uunissa pikaisesti (noin 30 sekuntia). Kaada valmis keitto kurpitsaan ja ripottele keiton päälle minttua. Tarjoile heti. Vinkki! Mintun sijaan voit käyttää basilikaa, timjamia tai korianteria.