Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

40 minuuttia
Pehmeä kurpitsakeitto on syksyn sesonkiruoka. Tarjoile herkullinen keitto tuoreen leivän kanssa. Tutustu helppoon kolmen raaka-aineen reseptiin!

Tee näin:

Kurpitsakeitto
  • Aloita valmistamaan kurpitsakeitto ja käsittele ensiksi myskikurpitsat. Leikkaa myskikurpitsat halki ja laita ne pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin.
  • Paahda kurpitsat kypsiksi 200 asteisessa uunissa 30 minuutin ajan.
  • Kaavi lusikalla kypsä kurpitsanliha kuorista kattilaan ja soseuta se sauvasekoittimella.
  • Lisää kerma ja kasvisliemi ja aja sileäksi kurpitsakeitoksi sauvasekoittimella.
  • Kuumenna kurpitsakeitto. Keiton ei tarvitse kiehua, koska kurpitsa on jo kypsää.
  • Nauti valmis kurpitsakeitto rapean patongin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Kurpitsakeitto
4 dl
Myskikurpitsaa
1 kg
Kasvislientä
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Kurpitsainen pullavanukas
50 minuuttia
Kurpitsainen pullavanukas
(2)