Sienikeitto pekonilla

Sienikeitto pekonilla

1 tunti
Tuhti sienikeitto pekonilla ja juustoleipäkuorrutteella sopii mainiosti syysiltojen lämmikkeeksi. Reseptiä voit muokata saatavilla olevan sienisadon mukaan.
https://www.arla.fi/reseptit/juustoleivilla-kuorrutettu-sieni-pekonikeitto/

Tee näin:

Esivalmistus
  • Puhdista ja paloittele sienet. Esikäsittele ne lajikkeen vaatimalla tavalla. Kantarelleja ja tatteja ei tarvitse esikäsitellä. Kuutioi sipuli ja raasta juusto. Valmista lihaliemi fondista tai kuutioista. Voit käyttää myös valmista lihalientä.
Pekonin työstö
  • Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja käännä uunin lämpö 200 asteeseen. Paista pekoneja n. 12 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet hyvin. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Jätä uuni päälle.
Sienet ja keiton valmistus
  • Kuumenna sieniä valurautapadassa tms. uunin kestävässä padassa tai kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi ja sipuli. Paista sipulia ja sieniä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lihaliemi pikkuhiljaa sekoitellen. Sekoita joukkoon myös Arla Lempi Ruokakerma.
Maustaminen
  • Murusta joukkoon 2/3 osaa pekoneista ja riivi timjamin lehdet oksistaan keittoon. Pehmeäoksaisen timjamin voi silputa veitsellä oksineen. Sekoita keittoon 2/3 osaa juustoraasteesta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Pisteenä i:n päälle
  • Nosta patonkiviipaleet keiton pinnalle. Lisää leiville juustoraatetta ja murustele päälle loput pekonit. Nosta keitto uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. Nosta pata pöytään ja viimeistele tuoreella timjamilla.
Valmis!
Vinkki

Voit käyttää myös useampaa eri sienilajia.

Ainekset

Ainekset
Tuoreita puhdistettuja metsäsieni esim. kantarelli tai tatti
1 l
2 rkl
Sipuli
1
120 g
Vehnäjauhoja
4 rkl
Lihalientä
1 l
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
2 dl
Patongit viipale
16
Pekonia
1 pkt
Timjamia
3 oksaa
Mustapippuria myllystä
Suolaa
ripausta
Lisää herkullisia ideoita