Juustoleivillä kuorrutettu sieni-pekonikeitto

Juustoleivillä kuorrutettu sieni-pekonikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

1 tunti

Syksyn parhaan sienikeiton salaisuus on pekoni ja juustoinen leipäkuorrutus. Tämä tuhti keittoresepti sopii vaikka syystalkoisiin ja reseptiä voi muokata saatavilla olevan sienisadon mukaan.

Huom! Tätä keittoa varten tarvitset liedelle ja uuniin sopivan padan.

Ainekset

Annokset

Ainekset

  • 1 l tuoreita puhdistettuja metsäsieniä esim. kantarelli tai tatti
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 sipuli
  • 120 g Arla Emmental Mustaleimaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l lihalientä
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon
  • 16 kpl patonkiviipaletta
  • 1 pkt pekonia
  • 3 kpl timjamin oksia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Esivalmistus

Puhdista ja paloittele sienet. Esikäsittele ne lajikkeen vaatimalla tavalla. Kantarelleja ja tatteja ei tarvitse esikäsitellä. Kuutioi sipuli ja raasta juusto. Valmista lihaliemi fondista tai kuutioista. Voit käyttää myös valmista lihalientä.

Pekonin työstö

Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja käännä uunin lämpö 200 asteeseen. Paista pekoneja n. 12 minuuttia tai kunnes ne ovat paahtuneet hyvin. Nosta pekonit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy paperiin. Jätä uuni päälle.

Sienet ja keiton valmistus

Kuumenna sieniä valurautapadassa tms. uunin kestävässä padassa tai kattilassa, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää joukkoon voi ja sipuli. Paista sipulia ja sieniä voissa muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää lihaliemi pikkuhiljaa sekoitellen. Sekoita joukkoon myös Arla Lempi Ruokakerma.

Maustaminen

Murusta joukkoon 2/3 osaa pekoneista ja riivi timjamin lehdet oksistaan keittoon. Pehmeäoksaisen timjamin voi silputa veitsellä oksineen. Sekoita keittoon 2/3 osaa juustoraasteesta. Mausta mustapippurilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Pisteenä i:n päälle

Nosta patonkiviipaleet keiton pinnalle. Lisää leiville juustoraatetta ja murustele päälle loput pekonit. Nosta keitto uuniin 5-10 minuutiksi, kunnes juusto on sulanut. Nosta pata pöytään ja viimeistele tuoreella timjamilla.

Vinkki

Voit käyttää myös useampaa eri sienilajia.