Valkosipulilla maustettu leipä

Valkosipulilla maustettu leipä

15 minuuttia
Valkosipulilla maustetun leivän tarjoilu pääruoan kanssa saa taatusti hymyn huulille. Se on helposti valmistettava lisuke, joka lisää makua mihin tahansa ateriakokonaisuuteen.
https://www.arla.fi/reseptit/valkosipulilla-maustettu-leipa/

Tee näin:

Valkosipulilla maustettu leipä
  • Aseta uuni 200 °C:een.
  • Sekoita valkosipuli ja voi keskenään. Levitä voita leipäviipaleiden päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
  • Paahda leipiä uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.
  • Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoile lämpimänä.
Valmis!

Valkosipulilla maustettu leipä Q&A

Mikä sopii hyvin valkosipulilla maustetun leivän kanssa?
Valkosipulilla maustettu leipä on täydellinen välipala tai alkupala, jota voi tarjota puutarhajuhlissa jäähdytettyjen juomien, kuten oluen, viinin ja limonadin kanssa. Tomaattipohjaiset keitot ja muhennokset maistuvat ihanilta tämän leivän kanssa. Valkosipulilla maustetun leivän kanssa sopivat hyvin yhteen myös lehtisalaatit sekä pihvi, kana ja äyriäiset. Entäpä pasta? Jotkut rakastavat valkosipulileipää pastan kanssa, mutta toiset väittävät, että tämä yhdistelmä on liian tärkkelyspitoinen heidän makuunsa.
Mitä leipää kannattaa käyttää valkosipulileivän valmistamisessa?
Pehmeät, vaaleat leivät, kuten patonki tai ciabatta, sopivat erinomaisesti valkosipulileivän valmistukseen. Täysjyvä- ja siemenleivät ovat myös vaihtoehto, kunhan ne ovat pehmeitä eivätkä liian tummia. Hapantaikinaleipä voi tuoda makuun lisää syvyyttä, mutta mikä tahansa vaalea leipä käy hyvin. Valkosipulilla maustetun leivän valmistaminen on täydellinen tapa pelastaa hieman kuivunut leipä, joka on lojunut ruokakomerossa päivän tai kaksi. Voi ja lämpö antavat leipään uutta elämää, ja tuloksena on rapea paahdettu leipä, joka on täynnä valkosipulin makua.

Ainekset

Valkosipulilla maustettu leipä
Leipäviipaletta
8
30 g
Puristettu valkosipulinkynsi
1
Suolaa esim. välimeren yrteillä maustettua
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Valkosipulileipä
60+ min
Valkosipulileipä
(4)

Kotitekoinen valkosipulilla maustettu leipä - klassinen lisuke

Kun lisukkeena on viipale kotitekoista valkosipulilla maustettua leipää, jopa vaatimattomin keitto tai salaatti on täydellinen ja nautinnollinen. Lämmin, rapea ja maukas paahdettu leipä on täydellinen lisuke mereneläville, kuten katkaravuille ja hummerille. Se on tietysti myös luonnollinen osa jokaista tapas-juhlaa.

Vaihtelua valkosipulileipään yrteillä ja mausteilla

Klassisia yrttejä, kuten basilikaa, timjamia, rosmariinia ja oreganoa, voi ripotella valkosipulilla maustetun leivän päälle - erikseen tai yhdessä - antamaan uusia makukerroksia. Majoraami on kenties vähemmän tunnettu yrtti, joka sopii hyvin joukkoon. Monista kaupoista löytyy italialaisia mausteseoksia, jotka on kuin tehty valkosipulileipää varten. Kokeile sekoittaa yrttejä ja mausteita hienoksi raastettuun parmesaanijuustoon ja ripottele sitten kuumalle valkosipulileivälle. Jos haluat lisää tulisuutta, ripaus chilihiutaleita tekee tehtävänsä.