Valkosipulileipä

Valkosipulileipä

2 tuntia
Maukas valkosipulileipä sopii lisukkeeksi keittojen ja salaattien kanssa. Tarjoile pehmeä valkosipulileipä lämpimänä suoraan uunista. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/valkosipulileipa/

Tee näin:

Taikina
  • Valmista ensiksi valkosipulileivän taikina. Sulata voi kattilassa. Lisää maito ja sekoita joukkoon hiiva murustettuna. Kaada seos leivontakulhoon.
  • Lisää muut ainekset – ei tarvitse välttämättä käyttää kaikkia jauhoja, taikinan on oltava kostea.
  • Vaivaa taikina hyvin ja anna sen nousta liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Valkosipulivoi
  • Valmista valkosipulivoi.
  • Kuori valkosipulit ja leikkaa ne pieneksi silpuksi tai käytä valkosipulin puristinta. Kaada valkosipulit pieneen kulhoon ja sekoita mukaan huoneenlämpöinen voi ja persilja. Sekoita seos tasaiseksi.
Valkosipulileivän kokoaminen
  • Ota taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli siitä neliön muotoinen levy (n. 30 x 40 cm). Levitä valkosipulivoi taikinalevyn päälle.
  • Leikkaa taikinalevystä neljä liuskaa. Jokaisen taikinaliuskan tulee olla kooltaan noin 10 x 30 cm.
  • Aseta kaikki neljä taikinalevyä päällekkäin, niin että sinulla on yksi nelikerroksinen taikinaliuska. Aseta liuskat aina valkosipulivoipuoli päälle päin.
  • Jaa nelikerroksinen taikinaliuska kuuteen neliön muotoiseen palaan. Aseta palat voideltuun leipävuokaan (n. 3 l). Anna valkosipulileivän kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.
  • Voitele leipä maidolla, ripottele päälle suolaa ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia.
  • Anna valkosipulileivän jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ja tarjoile!
Valmis!

Ainekset

Taikina
100 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
Kananmunia
2
Vehnäjauhoja
600 g
Karkeaa suolaa
2 rkl
Valkosipulivoi
100 g
Pieniä valkosipulinkynsiä
4
Hienonnettua persiljaa
2 dl
Lisää herkullisia ideoita
Teeleipä
30 minuuttia
Teeleipä
(7)
Focaccia
2 tuntia
Focaccia
(35)
Perunasämpylät
50 minuuttia
Perunasämpylät
(1)