Perunasämpylät

Perunasämpylät

50 minuuttia
Muhkeat perunasämpylät on helppo valmistaa. Nauti vastapaistettuja sämpylöitä arkiruokien seurana tai viikonloppubrunssilla!
https://www.arla.fi/reseptit/perunasampylat/

Tee näin:

  • Sekoita maito, suola ja sokeri perunasurvoksen joukkoon. Lisää hiiva. Lisää jauhot (jätä hieman vehnäjauhoja alustamiseen). Vaivaa taikina hyvin. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja alusta taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 16 osaan ja muotoile sämpylöiksi perunajauhotetuilla käsillä. Laita sämpylät uunipellille ja anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 20 minuuttia. Tarjoa sämpylät esimerkiksi keiton kera tai aamiaisella.
Valmis!

Ainekset

Keitettyjä, lämpimiä perunoita muusattuna
200 g
3 dl
Suolaa
½ tl
Sokeria
1 tl
Hiivaa
25 g
Katkarapua (n. 2 dl)
100 g
Vehnäjauhoja (n. 6.25 dl)
375 g
Perunajauhoja sämpylöiden muotoiluun
2 rkl