Perunasämpylät

Perunasämpylät

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Muhkeat perunasämpylät on helppo valmistaa. Maistuvat oikein herkullisiltaa vastapaistettuina ja voin kera esimerkiksi aamiaspöydässä.

Ainekset

Annokset
  • 200 g keitettyjä, lämpimiä perunoita muusattuna
  • 3 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 25 g hiivaa
  • 100 g sihtijauhoja (n. 2 dl)
  • 375 g vehnäjauhoja (n. 6.25 dl)
  • 2 rkl perunajauhoja sämpylöiden muotoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita maito, suola ja sokeri perunasurvoksen joukkoon. Lisää hiiva. Lisää jauhot (jätä hieman vehnäjauhoja alustamiseen). Vaivaa taikina hyvin. Kumoa taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja alusta taikina. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jaa taikina 16 osaan ja muotoile sämpylöiksi perunajauhotetuilla käsillä. Laita sämpylät uunipellille ja anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 200 °C:ssa noin 20 minuuttia. Tarjoa sämpylät esimerkiksi keiton kera tai aamiaisella.