Focaccia
2 tuntia
•
Focaccia on maukas italialainen leipä. Rapea focaccia maustetaan rosmariinilla ja pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Kokeile helppoa reseptiä!
Tee näin:
Focaccia
Vinkki
Focaccian päälle voidaan lisätä myös muita tuoreita yrttejä tai sipulia, kuten myös oliiveja ja juustoja (raastettua juustoa, parmesaania tai salaattijuustoa).
Ruuanlaittovinkki
Voit valmistaa focaccian edellisenä päivänä. Vähennä tällöin hiivan määrä 10 grammaan ja aseta uunivuoka taikinalla peitettynä jääkaappiin 12–24 tunniksi.
Ainekset
Focaccia
Hiivaa
|
25 g |
---|---|
Vettä
|
3 dl |
Sokeria
|
1 tl |
Suolaa
|
1 tl |
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
Italialaista vehnäjauhoja esim. Tipo 00
|
400 g |
Pinnalle
Oliiviöljyä
|
2 rkl |
---|---|
Tuoretta rosmariinia
|
|
Sormisuolaa
|