Focaccia

Focaccia

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Focaccia on tyypillinen italialainen leipä. Se maustetaan tuoreilla yrteillä ja pinnalle ripotellaan merisuolaa. Focaccia paistetaan uunipellillä – helppoa ja herkullista. Focaccia sopii mainiosti keiton tai salaatin kaveriksi täydentämään ateriaa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 1 pellillinen

Leipätaikina

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 9 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 25 g hiivaa
  • 4 dl vettä

Mastevoi

  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettuja tuoreita yrttejä rosmariinia, timjamia, oreganoa
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Uunipellin voiteluun

  • 2 rkl oliiviöljyä

Voiteluun

  • vettä
  • 1 rkl merisuolaa

Tee näin:

Tee näin:

Taikina: Laita kulhoon oliiviöljy, jauhot, suola ja murennettu hiiva. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (37°) ja lisää se jauhoseokseen. Vaivaa taikinaa voimakkaasti, kunnes se on tasaista. Anna taikinan nousta leivinliinan alla n. 40 min. Kuumenna uuni 225 °. Voitele uunipelti n. 30 x 40 cm öljyllä. Kaada kohonnut taikina suoraan uunipellille ja painele se tasaiseksi jauhotetuilla käsillä. Mautevoi: Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja yrtit voihin. Tee leivän pinnalle pieniä kuoppia, joihin jaat maustevoin. Anna leivän nousta liinan alla n. 20 min. Voitele taikinan pinta kylmällä vedellä ja ripottele pinnalle merisuolaa. Paista uunin keskiosassa n. 25 min.

Vinkki

Voit maustaa leivän esim. mustilla oliiviviipaleilla, voissa kuullotetuilla punasipulilla, Apetina juustomuruilla.