Focaccia

Focaccia

2 tuntia
Focaccia on maukas italialainen leipä. Rapea focaccia maustetaan rosmariinilla ja pinnalle ripotellaan sormisuolaa. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/focaccia/

Tee näin:

Focaccia
  • Valmista ensiksi focaccian taikina. Murenna hiiva ja sekoita se kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, öljy ja jauhot.
  • Vaivaa focacciataikinaa, kunnes se on kiiltävä ja taipuisa – mieluiten tehosekoittimessa 8–10 minuuttia (kunnes taikina kerääntyy taikinakoukun ympärille). Taikinan tulisi silti olla tahmeaa.
  • Aseta leivinpaperi pienelle uunivuoalle (n. 20 x 30 cm) ja levitä focaccia siihen – tarvittaessa pidä vähän öljyä käsissä. Taikinan ei tulisi olla paksumpi kuin 1 cm.
  • Anna taikinan kohota lämpimässä ja liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  • Kaada öljyä focaccian päälle ja paina sormesi taikinaan syvennysten tekemiseksi. Ripottele päälle rosmariinia ja kypsennä focaccia uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuutin ajan.
  • Tarjoile tuore focaccia lämpimänä joko salaatin, juustolautasen kanssa tai pääruuan lisukkeena.
Valmis!
Vinkki

Focaccian päälle voidaan lisätä myös muita tuoreita yrttejä tai sipulia, kuten myös oliiveja ja juustoja (raastettua juustoa, parmesaania tai salaattijuustoa).

Ruuanlaittovinkki

Voit valmistaa focaccian edellisenä päivänä. Vähennä tällöin hiivan määrä 10 grammaan ja aseta uunivuoka taikinalla peitettynä jääkaappiin 12–24 tunniksi.

Ainekset

Focaccia
Hiivaa
25 g
Vettä
3 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
Oliiviöljyä
2 rkl
Italialaista vehnäjauhoja esim. Tipo 00
400 g
Pinnalle
Oliiviöljyä
2 rkl
Tuoretta rosmariinia
Sormisuolaa
Lisää herkullisia ideoita
Perunafocaccia
2 tuntia
Perunafocaccia
(1)
Teeleipä
30 minuuttia
Teeleipä
(7)