Apetina täytteinen foccacia

Apetina täytteinen foccacia

Foccacia on litteä leipä, jonka päälle on ripoteltu mausteita. Tässä foccaciassa erikoisuutena on leivän sisään leivottu fetajuusto.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Apetina täytteinen foccacia

Foccacia on litteä leipä, jonka päälle on ripoteltu mausteita. Tässä foccaciassa erikoisuutena on leivän sisään leivottu fetajuusto.

Reseptistä valmistuu 1 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 3½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 rkl sokeria
  • ¾ tl suolaa
  • 9½ dl vehnä- tai hiivaleipävehnäjauhoja
  • 100 g Arla Apetina juustoa
  • 1½ rkl tuoretta rosmariinia karkeasti hienonnettuna
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 20 kpl pieniä rosmariinin oksia

Ohjeet

Pane uuni kuumenemaan 175-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle vesi. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää sokeri, suola ja noin puolet jauhoista. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja alusta kädellä, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota vedottomassa, lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Pane taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja vaivaa hyvin. Kauli taikina 30x35 sentin suuruiseksi levyksi. Hienonna Apetina juusto toiselle puolelle ja ripottele päälle rosmariini. Taita taikinan toinen puoli täytteen yli ja nosta levy leivinpaperille uunipannulle. Kauli tai taputtele taikinalevy alkuperäisen kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota hyvin. Painele kohonneeseen taikinalevyyn sormella kuoppia. Sivele levy oliiviöljyllä ja ripottele päälle rosmariinioksat. Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä peittämättä. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä ja tarjoa esim. kasvissosekeiton tai salaatin kanssa.