Teeleipä

Teeleipä

30 minuuttia
Vastaleivottu, kotitekoinen teeleipä on todellinen klassikko, joka maistuu aina yhtä hyvältä. Tarjoile teeleipää teekutsuilla tai aamiaisella. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/teeleipa/

Tee näin:

  • Aloita teeleivän valmistus kuumentamalla uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri, suola ja voi yhteen käsin tai monitoimikoneessa. Lisää piimä ja vaivaa nopeasti yhteen taikinaksi.
  • Ota taikina jauhotetulle työpöydälle ja litistä neljäksi pyöreäksi teeleiväksi, halkaisijaltaan noin 12 cm. Aseta teeleivät leivinpaperille ja leikkaa ne ristikkäin neljään osaan terävällä veitsellä.
  • Kypsennä teeleivät uunin keksitasolla noin 15–18 minuuttia. Anna teeleipien hieman jäähtyä.
  • Tarjoile teeleipä voin, juuston ja hillon kanssa.
Valmis!
Vinkki

Mausta teeleivän taikina sitruunan, appelsiinin tai limen kuorella. Jos sinulla ei ole piimää kotona, maito sopii yhtä hyvin.

Ainekset

Teeleipä
Jauhoja
8 dl
Leivinjauhetta
1½ rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 tl
100 g
Arla® AB -piimää
4 dl
Lisää herkullisia ideoita