Piimärieskat

Piimärieskat

Piimärieskat ovat maistuvia leipiä, jotka voit tarjoilla lisukkeiden kera tai keiton kumppanina. Piimärieskat valmistuvat nopeasti. Tutustu Arlan piimärieskareseptiin!

Tee näin:

  • Aloita valmitamaan piimärisekat sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää loput ainekset kuiva-aineiden sekaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi ja anna levätä 30 minuuttia. Taikinan on tarkoitus olla tässä vaiheessa todella löysää. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja nosta pienellä kauhalla taikinapalloja pellille. Painele piimärieskat hyvin jauhotetuin sormin litteiksi ja pistele haaru­kalla niihin reikiä. Paista esilämmitetyssä uunissa 220°C asteessa noin 8 minuuttia, kunnes piimärieskat ovat kauniin ruskeita. Jos et jaksa syödä kaikkia piimärieskoja kerralla, osan voit pakastaa seuraavaa kertaa varten.
Valmis!

Ainekset

Ainekset
5 dl
Vettä
3 dl
Kaurahiutale
2 dl
Kananmunia
3
100 g
Vehnäjauhoja
12 dl
Leivinjauhoja
3 tl
Suolaa
3 tl
Kuivattua rosmariinia
1 tl