Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät ovat parhaimpia itse tehtyinä ja vastaleivottuina. Nauti lämpiminä juuston kera!

Tee näin:

Porkkanasämpylät
  • Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja lisää piimä. Sekoita sitten hiiva. Lisää loput ainekset (jätä hieman jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä se kannella tai alumiinifoliolla ja laita se kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1 tunniksi. Laita taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 20 osaan ja muotoile pieniksi sämpylöiksi. Anna leipien kohota leivinpaperilla leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla. Ripottele leseitä ja paista sämpylät 200 °C uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Porkkanasämpylät
50 g
4 dl
1 dl
Hiivaa
50 g
Karkeaa suolaa
2 tl
Sokeria
2 tl
Raastettua porkkanoita (n. 150 g)
2
Vehnäleseitä
2 dl
Vehnäjauhoja
800 g
Voiteluun
Vatkattu kananmuna
1
Koristeluun
Kaura- tai vehnäleseitä
Lisää herkullisia ideoita