Porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät

Saat sämpylöihin lisää makua lisäämällä taikinaan raastettuja porkkanoita. Nauti lämpiminä voin kera!
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Porkkanasämpylät

Saat sämpylöihin lisää makua lisäämällä taikinaan raastettuja porkkanoita. Nauti lämpiminä voin kera!

Reseptistä valmistuu 20 kpl

Voiteluun

  • 1 vatkattu kananmuna

Koristeluun

  • vehnäleseitä

Ohjeet

Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Kaada seos kulhoon ja lisää piimä. Sekoita sitten hiiva. Lisää loput ainekset (jätä hieman jauhoja). Käännä taikina hyvin. Peitä se kannella tai alumiinifoliolla ja laita se kohoamaan lämpimään paikkaan noin 1 tunniksi. Laita taikina jauhotetulle pinnalle ja vaivaa se hyvin. Lisää mahdollisesti loput jauhot. Jaa taikina 20 osaan ja muotoile pieniksi sämpylöiksi, noin 10 cm pitkiksi. Anna leipien kohota leivinpaperilla tai rasvatulla leivinpaperilla noin 20 minuuttia. Voitele kananmunalla ja leikkaa 4 lovea jokaiseen leipään. Ripottele vehnänleseitä ja paista sämpylät 200 °C uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Suositellut tuotteet