Kantarellikeitto

Kantarellikeitto

45 minuuttia
Kantarellikeitto on alkusyksyn ehdoton ykkösresepti. Rapeat lehtikaalisipsit sopivat täydellisesti herkullisen kermaisen kantarellikeiton lisukkeeksi.
https://www.arla.fi/reseptit/kantarellikeitto/

Tee näin:

Lehtikaalisipsit
  • Aloita valmistamaan kantarellikeitto tekemällä ensin lehtikaalisipsit. Laita uuni lämpenemään 225°C asteeseen.
  • Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtikaalin lehdistä puiseva lehtiruoti eli varsiosa. Revi lehdistä sopivan kokoisia suupaloja.
  • Sekoita suola ja oliiviöljy.
  • Pyörittele lehdenpalat oliiviöljyssä.
  • Laita lehtikaalin palaset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunissa noin 10 min, kunnes kaali tulee rapeaksi.
  • Sekoittele ja kääntele lehtikaalin paloja muutaman kerran paistamisen aikana, jotta ne paistuvat hyvin joka puolelta.
Kantarellikeitto
  • Puhdista ja paloittele kantarellit.
  • Paista kantarelleja voissa pannulla, kunnes ne saavat mukavasti väriä.
  • Ota puolet sienistä pois pannulta ja säästä ne tarjoilua varten.
  • Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipuli.
  • Laita sipulit paistinpannulle ja paista sienien kanssa 2-3 min.
  • Lisää kerma ja kasvisliemi ja hauduta kantarellikeittoa alhaisella lämmöllä noin 15 min.
  • Sekoita kantarellikeitto tasaiseksi, maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kaada valmis kantarellikeitto kulhoihin ja ripottele annosten päälle lehtikaalisipsejä ja loput kantarelleista.
  • Tarjoile kantarellikeitto tuoreen leivän ja voin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Tämä resepti toimii mainiosti myös muilla sienille, jos kantarelleja ei ole saatavilla.

Ainekset

Kantarellikeitto
Kantarelleja
500 g
25 g
Salottisipulia
2
Valkosipulinkynsiä
2
15 % ruokakermaa
4 dl
Kasvisfondeja
6 dl
Suolaa ja pippuria
Lehtikaalisipsit
Tuoretta lehtikaalia
100 g
Oliiviöljyä
1 rkl
Suolaa
1 tl
Lisää herkullisia ideoita