Kantarellikeitto

Kantarellikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

45 minuuttia

Kantarellikeitto on alkusyksyn ehdoton ykkösresepti. Rapeat lehtikaalisipsit sopivat täydellisesti herkullisen kermaisen kantarellikeiton lisukkeeksi.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Kantarellikeitto

Lehtikaalisipsit

  • 100 g tuoretta lehtikaalia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 maustemitallinen suolaa

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Lehtikaalisipsit

1. Aloita valmistamaan kantarellikeitto tekemällä ensin lehtikaalisipsit. Laita uuni lämpenemään 225°C asteeseen.
2. Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit. Poista lehtikaalin lehdistä puiseva lehtiruoti eli varsiosa. Revi lehdistä sopivan kokoisia suupaloja.
3. Sekoita suola ja oliiviöljy. Pyörittele lehdenpalat oliiviöljyssä.
4. Laita lehtikaalin palaset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista niitä uunissa noin 10 min, kunnes kaali tulee rapeaksi. Sekoittele ja kääntele lehtikaalin paloja muutaman kerran paistamisen aikana, jotta ne paistuvat hyvin joka puolelta.

Kantarellikeitto

1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Paista kantarelleja voissa pannulla, kunnes ne saavat
mukavasti väriä.
2. Ota puolet sienistä pois pannulta ja säästä ne tarjoilua varten.
3. Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipuli. Laita sipulit paistinpannulle ja paista sienien kanssa
2-3 min.
4. Lisää kerma ja kasvisliemi ja hauduta kantarellikeittoa alhaisella lämmöllä noin 15 min.
Sekoita kantarellikeitto tasaiseksi, maista ja mausta suolalla ja pippurilla.
5. Kaada valmis kantarellikeitto kulhoihin ja ripottele annosten päälle lehtikaalisipsejä ja loput
kantarelleista.
6. Tarjoile kantarellikeitto tuoreen leivän ja voin kanssa.

Vinkki

Tämä resepti toimii mainiosti myös muilla sienille, jos kantarelleja ei ole saatavilla.

Lisää herkullisia ideoita