Sienikeitto

Sienikeitto

Kermainen sienikeitto sopii loistavasti alkuruoaksi tai lämmittäväksi lounaaksi. Peruna tuo sienikeittoon samettisuutta ja valkoviini ihanan makuvivahteen.

Tee näin:

  • Aloita sienikeiton valmistaminen paloittelemalla sienet. Paista ne voissa ja aseta sivuun. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Paista perunoita ja sipulia voissa kattilassa. Lisää vesi, pippuri ja liemikuutiot. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon sipulit ja perunat. Lisää joukkoon sienet, maito, viini ja kerma. Anna sienikeiton kiehua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja ruohosipulilla ja tarjoa sienikeitto vaikkapa tuoreiden sämpylöiden kanssa!
Valmis!

Ainekset

Sieniä (n. 300 g)
1 l
Perunaa (jauhoista lajiketta)
4
Sipuli
1
Vettä
3 dl
Valkopippuria
ripausta
Kasvisliemikuutioita
2
5 dl
2½ dl
Suolaa
½ tl
Valkoviiniä tai 1 tl sitruunamehua
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
1 dl