Toscaomenat

Toscaomenat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Syksyn suosituin herkku eli perinteiset toscaomenat maistuvat jälkiruoaksi kaikenikäisille!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 °C:een.
1. Puolita omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenan puolikkaisiin ruutukuvio ja laita uuninkestävään vuokaan.
2. Höylää päälle 25 g voita ja ripottele pinnalle 1 rkl raakasokeria. Paista uunin keskitasossa 20 minuuttia.
3. Hienonna pähkinät karkeaksi.
4. Sulata loput voista ja lisää joukkoon 2 rkl raakasokeria, hunaja, maito ja jauhot. Keitä sekoittaen, kunnes seos paksunee hieman. Sekoita pähkinät.
5. Nosta uunin lämpötila 225 °C:een. Levitä toscataikina omenan puolikkaiden päälle ja jatka paistamista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia, kunnes ne alkavat saada väriä.

Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile toscaomenien kanssa.