Uunilohi ja yrttikastike

Uunilohi ja yrttikastike

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

35 minuuttia

Yrtit, viinin ja hapatetun kerman yhdistävä kastike uunilohelle on niin hyvä, että sitä tekee mieli lusikoida kattilasta suoraan suuhun.

Ainekset

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sivele uunivuoan pohjalle öljyä, aseta lohifilee nahkapuoli alaspäin ja mausta suolalla. Pese sitruuna huolella ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kalan päälle ja paista uunissa 20-30 minuuttia, riippuen kalan paksuudesta. Valmista kastike. Hienonna yrttejä yhteensä 1 desilitran verran. Säästä jokaisesta yrtistä kolme oksaa kokonaisena. Leikkaa purjosta noin 10 senttimetrin pala ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa, lisää joukkoon purjoviipaleet ja kolme kokonaista oksaa kutakin yrttiä. Kuullota, kunnes purjot ovat pehmenneet. Lisää valkoviini ja anna sen kiehua kasaan hiljaisella lämmöllä noin 4-5 minuuttia. Kaada liemi siivilän läpi pieneen astiaan, puristele yrteistä ja purjoista lientä lusikan avulla. Pyyhkäise kattila puhtaaksi paperilla. Kaada siivilöity liemi takaisin kattilaan. Kiehauta seos ja lisää joukkoon kerma. Säästä tilkka kermaa suurustamista varten. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita munankeltuaiset kermatilkkaan haarukalla. Alenna lieden lämpöä ja lisää kananmunankeltuaiset ohuena nauhana samalla vispaten. Lisää hienonnetut yrtit. Kuumenna keskilämmöllä vispaten, kunnes kastike sakenee hieman. Tarjoa lämpimänä lohen kanssa. Jos joudut lämmittämään kastikkeen uudelleen, kuumenna se varovasti alhaisella lämmöllä samalla vispaten, ettei keltuainen kokkeloidu.