Persialainen jogurttikeitto
45 minuutit

Persialainen jogurttikeitto

Lumo Lifestyle -blogia kirjoittava Tuuli Sundman pitää siitä, että ruoka on terveellistä ja maukasta, mutta myös helppoa tehdä. Kesäisin hän kuljeskelee Lauttasaaren lähimetsissä poimimassa metsämansikoita sekä takapihan kirsikoita. Pitkien työpäivien jälkeen kikkailulle ei jää sijaa ja tämän Persialaisen jogurttikeitonkin valmistukseen meni vain 15 minuuttia. Kokeile sinäkin persialaista jogurttikeittoa!
45 minuutit
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Persialainen jogurttikeitto

Lumo Lifestyle -blogia kirjoittava Tuuli Sundman pitää siitä, että ruoka on terveellistä ja maukasta, mutta myös helppoa tehdä. Kesäisin hän kuljeskelee Lauttasaaren lähimetsissä poimimassa metsämansikoita sekä takapihan kirsikoita. Pitkien työpäivien jälkeen kikkailulle ei jää sijaa ja tämän Persialaisen jogurttikeitonkin valmistukseen meni vain 15 minuuttia. Kokeile sinäkin persialaista jogurttikeittoa!

  • 1 dl saksanpähkinöitä
  • 5 dl Arla Lempi turkkilaista jogurttia
  • 3 dl jääkylmää vettä
  • 1 dl rusinoita
  • puolikas kurkkua kuutioituna
  • kourallinen minttua
  • kourallinen tilliä
  • suolaa
  • pippuria

Ohjeet

Paahda saksanpähkinöitä 200 C uunissa 10 min, anna jäähtyä ja hienonna. Pyöräytä jugurtti, vesi, saksanpähkinät, rusinat, kurkku, minttu ja tilli blenderissä sileäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä jääkaapissa puoli tuntia. Koristele mintunlehdillä, kuivatulla chilillä, sumakilla ja kuivatuilla ruusunlehdillä. Kesällä voit käyttää kuivattujen ruusun terälehtien sijaan kurtturuusun terälehtiä (lannoittamaton pensas, ei ihan tien varresta).

Vinkit

Reseptin on luonut Lumo Lifestyle -blogia kirjoittava Tuuli Sundman (www.lumolifestyle.blogspot.dk).

Suositellut tuotteet