Persialainen jogurttikeitto

Persialainen jogurttikeitto

45 minuuttia
Raikas ja herkullinen persialainen jogurttikeitto syntyy hetkessä työpäivän jälkeen ja piristää mukavasti. Kokeile sinäkin persialaista jogurttikeittoa!

Tee näin:

  • Paahda saksanpähkinöitä 200°C uunissa 10 min, anna jäähtyä ja hienonna. Pyöräytä jugurtti, vesi, saksanpähkinät, rusinat, kurkku, minttu ja tilli blenderissä sileäksi. Mausta suolalla sekä pippurilla ja jäähdytä jääkaapissa puoli tuntia. Koristele mintunlehdillä, kuivatulla chilillä, sumakilla ja kuivatuilla ruusunlehdillä.
Valmis!
Vinkki

Kesällä voit käyttää kuivattujen ruusun terälehtien sijaan kurtturuusun terälehtiä (lannoittamaton pensas, ei ihan tien varresta).

Reseptin on luonut Lumo Lifestyle -blogia kirjoittava Tuuli Sundman (www.lumolifestyle.blogspot.dk).

Ainekset

Saksanpähkinöitä
1 dl
5 dl
Jääkylmää vettä
3 dl
Rusinoita
1 dl
Puolikas kurkkua kuutioituna
Kourallinen minttua
Kourallinen tilliä
Suolaa
Pippuria