Katkarapuleipä

Katkarapuleipä

Klassinen katkarapuleipä kotitekoisella sitruunamajoneesilla on varma hitti. Se toimii lounaalla tai välipalana. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/katkarapuleipa/

Tee näin:

Sitruunamajoneesi
  • Valmista ensiksi sitruunamajoneesi.
  • Mittaa maito ja öljy sekoituskulhoon. Sekoita kermaiseksi ja paksuksi majoneesiksi sauvasekoittimella. Lisää majoneesin joukkoon hienoksi raastettu sitruunan kuori ja suola. Sekoita.
  • Säilytä sitruunamajoneesi jääkaapissa.
Katkarapuleipä
  • Keitä kananmunat koviksi. Kuori keitetyt ja jäähtyneet kananmunat.
  • Kuori katkaravut. Viipaloi kurkku, punasipuli, retiisit ja kananmunat.
  • Kokoa katkarapuleipä. Levitä leivälle majoneesi, salaattia, kurkkua, punasipulia, retiisiä, munaviipaleet ja katkarapuja.
  • Koristele katkarapuleipä tuoreella tillillä.
  • Leikkaa sitruunasta lohkoja ja tarjoile katkarapuleipä sitruunalohkon kera.
Valmis!

Ainekset

Sitruunamajoneesi
½ dl
Öljyä
1½ dl
Sitruunankuorta hienoksi raastettu ja mehu
Suolaa
¾ tl
Katkarapuleipä
Kuorellisia katkarapuja
2 kg
Kananmunia
4
Kurkku
½
Punasipuli
½
Retiisejä
125 g
Rieskaa tai paahtoleipä viipaleita
4
Salaattilajikkeita
75 g
Tuoretta tilliä
Lisää herkullisia ideoita
Katkaraputoast
20 minuuttia
Katkaraputoast
(1)
Ceviche ruotsalaisittain
20 minuuttia
Ceviche ruotsalaisittain
(0)