Toast Skagen

Toast Skagen

Maukkaat toast skagenit ovat yksi tyypillisimmistä ruotsalaisista alkuruoista. Nämä pikkusuolaiset sopivat myös erinomaisesti seisovaan pöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/toast-skagen/

Tee näin:

  • Sulata ja valuta hyvin katkaravut. Hienonna ne karkeasti veitsellä, jätä leipien koristelua varten 1-2 kokonaista katkaravunpyrstöä leipää kohti.
  • Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, crème fraîche, sinappi, ruohosipuli, tilli, suola, pippuri ja hienonnetut katkaravut. Peitä kulho ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa leipien valmistamiseen asti.
  • Paahda leivät, leikkaa reunat pois ja halkaise leivät kolmioiksi. Vaihtoehtoisesti voit ottaa leivistä pyöreällä muotilla kaksi palaa kustakin.
  • Halkaise avokadot ja poista siemenet sekä kuoret. Viipaloi hedelmäliha.
  • Levitä leiville katkarapuseosta. Lisää leiville avokadoviipaleet ja kokonaiset katkaravunpyrstöt sekä tillinoksat.
Valmis!

Ainekset

Isoja katkarapuja
300 g
1 dl
1 dl
Sinappia
1 tl
Ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
Tilliä hienonnettuna
1 rkl
Suolaa
¼ tl
Mustapippurirouhetta
¼ tl
Isoja, vaaleita paahtoleipää
8 siivua
Avokadoa
2
Muutamia tillin varret