Nopean ja helpon kukkakaalikeittoreseptimme avulla vaatimattomasta kukkakaalista voi tehdä herkullisen kermaisen aterian. Lue lisää tästä ruoasta alla olevista vastauksistamme joihinkin sitä koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin.
Huuhdeltua kukkakaalinnuppuja
|
800 g |
---|---|
Kasvisfondeja
|
8 dl |
1½ dl | |
Suolaa
|
1 tl |
Litteälehtistä persiljaa
|
|
---|---|
Oliiviöljyä
|
|
Sormisuolaa
|
|
Vastajauhettua pippuria
|
Täysjyväleipä
|
---|
Tämä helppo kukkakaalikermakeittoresepti sisältää vain vähän aineksia, ja sen avulla voit nauttia samettisesta ja maultaan täyteläisestä ruoasta.
Kukkakaali on luonnostaan pähkinäinen ja makean makuinen. Sen hieman karvas vivahde estää makua muuttumasta liian makeaksi ja antaa sille monipuolisen makuprofiilin, joka tekee siitä täydellisen moniin eri käyttötarkoituksiin, kuten tämän kaltaisiin kotitekoisiin keittoihin.
Jos etsit muita arkipäivän keittoja, joita voit lisätä reseptirepertuaariisi, suosittelemme tutustumaan myös seuraaviin resepteihimme: purjo-perunakeitto ja parsakaalikeitto.
Reseptissämme kukkakaalikeittoa kermalla suosittelemme käyttämään erilaisia lisukkeita, jotka sekä parantavat että kompensoivat sen täyteläisyyttä.
Suola ja pippuri sekä pinnalla kelluvat oliiviöljypisarat antavat sille kauniin ravintolamaisen ilmeen. Oliiviöljy tuoksuu keitossa ja antaa sille erityistä täyteläisyyttä, ja persilja piristää sitä kauniisti raikkaudellaan. Persiljan pippurinen maku täydentää hyvin keiton makeaa ja pähkinäistä makua.
Koska kukkakaalikeitto on nopea valmistaa, vaatii vain vähän aineksia, ja sen voi tehdä etukäteen ja lämmittää uudelleen, se sopii erinomaisesti kiireisiin arkipäiviin sekä illalliskutsuille ystäville ja perheelle, kun haluat tarjoilla jotain maukasta ja kaunista, mutta sinulla ei ole aikaa paneutua monimutkaiseen, pitkään reseptiin.
Tämä kermainen kukkakaalikeitto on täyteläinen ilta-ateria leipäviipaleiden kanssa tarjoiltuna. Se toimii kuitenkin myös hyvin kauniin ruokalistan alussa, kun tarjolla on esimerkiksi dekadentti beef wellington alkuruokana ja meidän vaniljajäätelö leivottujen luumujen ja tattarihiutaleen kera viimeistelynä.
Jos haluat tehdä mausteisen kukkakaalikeiton, voit tehdä sen muutamalla eri tavalla.
Voit käyttää joko tuoreita chilejä, chilijauhetta tai savuisia mausteita, kuten cayennepippuria, joka myös antaa hieman potkua. Muita erinomaisia mausteita, jotka antavat tulisuutta, ovat mausteseokset, kuten curryjauhe, garam masala ja viiden mausteen sekoitus.
Viimeinen tapa, jolla voit tuoda ruokaan lisää lämpöä, on käyttää joko tuoreita tai kuivattuja yrttejä. Kukkakaalikeittoon sopivat erinomaisesti yrtit, joilla on suolainen, pippurinen makuprofiili, kuten inkivääri, basilika, oregano ja rosmariini, sekä vähän tunnettu pippuriruoho. Jos päätät käyttää kuivattuja yrttejä, voit lisätä niitä joko ennen tai jälkeen sekoittamisen, kun taas suosittelemme tuoreita yrttejä koristeeksi.
Yksinkertaisen kukkakaalikeiton pitäisi olla täyteläistä ja samettista, ja siinä pitäisi olla herkullinen kermaisuus. Jos et kuitenkaan ole täysin tyytyväinen keiton koostumukseen, voit tehdä suurustetta keittoa sakeuttaaksesi vaivaamalla yhteen yhtä paljon pehmeää voita ja jauhoja. Sekoita tämä "voipallo" kiehuvaan keittoon ja vatkaa, kunnes se on sekoittunut nesteeseen. Anna sen kiehua muutaman minuutin ajan, jotta se saa tehdä taikojaan ja sakeutua koostumukseltaan sopivaksi.