Kukkakaalikeitto

Kukkakaalikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Tämä kukkakaalikeitto saa makua yrteistä ja mehevyyttä smetanasta.

Ainekset

Annokset
  • 1 pieni kukkakaali (n. 400 g)
  • 1 dl hienonnettua purjoa
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 2 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 5 dl Arla kevytmaitoa Kevytmaito
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl väkevää kanalientä
  • ½ sitruunoita puristettuna mehuksi
  • suolaa ja pippuria
  • 1 ruodoton savustettu makrillifilee
  • 1 dl Arla Lempi Smetanaa Smetana laktoositon
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 tl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 1 punainen omena

Tee näin:

Tee näin:

Jaa kukkakaali paloiksi. Paista sipuli ja valkosipuli voissa isossa kattilassa. Lisää kukkakaali ja kuumenna vielä minuutin ajan. Kaada joukkoon maito, vesi ja kanaliemi. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kukkakaali on pehmeää, noin 20 minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Leikkaa makrilli pieniksi paloiksi ja sekoita kala smetanan, ruohosipulin ja sitruunamehun kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Poista kota ja leikkaa omena pieniksi paloiksi. Jaa makrilliseos ja omenat tarjoiluastioille ja kaada päälle kuumaa keittoa. Koristele hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoile heti.