Porkkana-linssikeitto

Porkkana-linssikeitto

Kermainen porkkana-linssikeitto häivähdyksellä appelsiinia ja verigreippiä vie kielen mennessään. Tarjoile joko alku- tai pääruokana!

Tee näin:

  • Kypsennä linssit pakkauksen ohjeiden mukaan. Kuori porkkanat. Leikkaa yksi porkkana ohuiksi siivuiksi perunankuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Laita porkkanasiivut suolattuun veteen 15 minuutiksi. Leikkaa loput porkkanat paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista porkkanat, sipulit ja tilli voissa, lisää liemi ja keitä seosta noin 25 minuuttia. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella, lisää mehu ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää linssit keittoon. Friteeraa porkkanalastut öljyssä ja tarjoile keiton kera.
Valmis!

Ainekset

Linssejä
1 dl
Porkkanoita
1 kg
Sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
3
Tilliä
½ rkl
2 rkl
Kasvisfondi
8 dl
Appelsiini-verigreippitäysmehua
2 dl
Suolaa
Mustapippuria
Rypsiöljyä
2 dl