Grillattu kukkakaali

Grillattu kukkakaali

Grillattu kukkakaali näyttää upealta kesäpöydässä ja maistuu aivan taivaalliselta. Kokeile tätä helppoa kukkakaalireseptiä ja ihastu!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan grillattu kukkakaali tekemällä ensin juusto-ruohosipulivoi. Sekoita voi, cheddar-raaste ja silputtu ruohosipuli hyvin keskenään. Anna juusto-ruohosipulivoin olla jääkaapissa vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua.
  • Jätä kukkakaaleihin lehdet ja kanta paikalleen. Voitele kukkakaalit sulatetulla voilla ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa kukkakaaleja epäsuoralla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan, kunnes kukkakaali on pehmennyt. Tarjoile grillattu kukkakaali lämpimänä juusto-ruohosipulivoin kera.
  • Grillattu kukkakaali sopii tarjottavaksi kesäpöytään sellaisenaan, tai esimerkiksi muiden grilliruokien lisukkeeksi.
Valmis!

Ainekset

Kokonaista kukkakaalia (noin 300g/kpl)
2
Suolaa
2 tl
Mustapippuria
1 tl
Juusto-ruohosipulivoi
100 g
1½ dl
Tuoretta silputtua ruohosipulia
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Kukkakaaliwingsit
40 minuuttia
Kukkakaaliwingsit
(19)
Kukkakaalimuusi
30 minuuttia
Kukkakaalimuusi
(2)
Kaalilaatikko
60+ min
Kaalilaatikko
(15)