Kuhakeitto

Kuhakeitto

40 minuuttia
Maukas kuhakeitto on virkistävää vaihtelua kalakeittoihin. Tarjoile lämmin kuhakeitto tuoreen leivän kanssa. Kokeile helppoa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kuhakeitto/

Tee näin:

  • Aloita kuhakeiton valmistus ja käsittele ensiksi vihannekset. Pilko kukkakaali ja peruna pieniksi paloiksi. Leikkaa sipuli ja fenkoli suikaleiksi.
  • Laita kattilaan voi ja kuullota kasvikset. Lisää maustepippurit ja laakerinlehdet. Lisää myös vesi ja maito.
  • Mausta kuhakeitto suolalla ja jätä kasvikset hautumaan kypsiksi sillä välin, kun käsittelet kuhan.
  • Leikkaa kuhafileistä erikseen selkä- ja mahapalat. Paista kokonaiset selkäpalat kuumalla paistinpannulla, kunnes kuhaan tulee hiiltynyt pinta, noin minuutti riittää tähän. Kypsennä selkäpala loppuun 100 C asteisessa uunissa n. 10–12 minuuttia.
  • Kuutioi mahapalat. Lisää kuutioidut mahapalat kuhakeiton joukkoon yhdessä tillin kanssa ja anna kypsyä n. 3 minuuttia.
  • Ota kypsyneet kuhan selkäpalat uunista ja asettele lopuksi lautasannosten päälle.
  • Tarjoile kuhakeitto heti.
Valmis!
Vinkki

Voit myös halutessasi kuutioida koko kuhan keiton joukkoon.

Ainekset

Kuhakeitto
Haukifileetä nahattomana, ruodottomana
600 g
Kiinteitä perunoita kuorittuna
6
Fenkoli
2
Kukkakaali
1
Keltasipulia kuorittuna
2
Laakerinlehteä
4
Maustepippureita
8
Vettä
5 dl
100 g
1 l
2 dl
Ruukku tilli hienonnettuna
1
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita