Lohikeitto

Lohikeitto

Lohikeitto on suomalainen perinneruoka. Maukas kermainen lohikeitto valmistuu näppärästi ja maistuu koko perheelle. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan lohikeitto ja laita vedet kiehumaan kattilassa.
  • Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutio ja kuoritut, suikaloidut kasvikset. Lisää laakerinlehdet ja pippurit.
  • Anna keittopohjan kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsät.
  • Sekoita joukkoon ruokakerma, paloiteltu lohi sekä mausteet. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi.
  • Ota kattila levyltä ja anna lohikeiton hautua kannen alla, kunnes kala on kypsynyt. Lisää tilli.
  • Tarjoile valmis lohikeitto tuoreen ruisleivän sekä maidon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Valkopippuria
¼ tl
Suolaa
¾ tl
Vettä
8 dl
Kalaliemikuutio
1
Perunaa
6
Porkkanaa
2
Sipuli
1
Laakerinlehteä
2
Muutamia maustepippureita
2 dl
Tuoretta lohta
400 g
Tuoretta tilliä
2 rkl