Lohikeitto

Lohikeitto

Arvioi

(11)

Perinteinen lohikeitto on suomalaisten lempikeittoja, eikä syyttä. Herkullisen kermainen lohikeitto valmistuu näppärästi käyttämällä Arlan maustamatonta tuorejuustoa, joka tuo lohikeittoon pehmeämmän maun. Kokeile ja ihastu!

Ainekset

Annokset
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¾ tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • muutamia maustepippureita
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g tuoretta lohta
  • 2 rkl tuoretta tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutio ja kuoritut, kuutioidut kasvikset. Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsät. Sekoita joukkoon tuorejuusto, paloiteltu lohi sekä mausteet. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja anna keiton hautua kannen alla, kunnes kala on kypsynyt. Lisää tilli. Tarjoa lohikeitto ruisleivän sekä maidon kanssa.