Lohikeitto

Lohikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(14)

Lohikeitto on suomalainen perinneruoka. Maukas kermainen lohikeitto valmistuu näppärästi käyttämällä Arlan Lempi ruokakermaa, joka pehmentää lohikeiton makua.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • ¼ tl valkopippuria
  • ¾ tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • muutamia maustepippureita
  • 2 dl Arla Lempi ruokakermaa 22 % Ruokakerma 22 % laktoositon
  • 400 g tuoretta lohta
  • 2 rkl tuoretta tilliä

Tee näin:

Tee näin:

Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutio ja kuoritut, kuutioidut kasvikset. Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsät. Sekoita joukkoon tuorejuusto, paloiteltu lohi sekä mausteet. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja anna keiton hautua kannen alla, kunnes kala on kypsynyt. Lisää tilli. Tarjoa lohikeitto ruisleivän sekä maidon kanssa.

Lisää herkullisia ideoita