Lohikeitto

Lohikeitto

Perinteinen lohikeitto on suomalaisten lempikeittoja, eikä syyttä. Herkullisen kermainen lohikeitto valmistuu näppärästi käyttämällä Arlan maustamatonta tuorejuustoa, joka tuo lohikeittoon pehmeämmän maun. Kokeile ja ihastu!
Arvioi (6)

Minun arvosanani

Lohikeitto

Perinteinen lohikeitto on suomalaisten lempikeittoja, eikä syyttä. Herkullisen kermainen lohikeitto valmistuu näppärästi käyttämällä Arlan maustamatonta tuorejuustoa, joka tuo lohikeittoon pehmeämmän maun. Kokeile ja ihastu!

Annoslukumäärä
  • ¼ tl valkopippuria
  • ¾ tl suolaa
  • 8 dl vettä
  • 1 kalaliemikuutio
  • 6 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 laakerinlehteä
  • muutamia maustepippureita
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g tuoretta lohta
  • 2 rkl tuoretta tilliä

Ohjeet

Lisää kiehuvaan veteen kalaliemikuutio ja kuoritut, kuutioidut kasvikset. Lisää laakerinlehdet ja pippurit. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsät. Sekoita joukkoon tuorejuusto, paloiteltu lohi sekä mausteet. Kuumenna lohikeitto kiehuvaksi. Ota kattila levyltä ja anna keiton hautua kannen alla, kunnes kala on kypsynyt. Lisää tilli. Tarjoa lohikeitto ruisleivän sekä maidon kanssa.

Suositellut tuotteet