Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(23)

Arkiruokien klassikko eli jauhelihakeitto valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle.

Ainekset

Annokset
  • 6- 8 kpl keskikokoisia perunoita
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • nokare Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 sipuli
  • 200 g keittojuureksia (pakaste)
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 l vettä
  • n. 10 kokonaista mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • persiljaa

Tarjoiluun

  • ruisleipää

Tee näin:

Tee näin:

Mittaa kattilaan vesi, laita sinne kuoritut ja tasakokoisiksi pilkotut perunat kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sitä paistinpannulla nokareessa voita. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista se. Lisää jauheliha ja lihaliemikuutio perunoiden joukkoon kattilaan. Kun vesi alkaa kiehua, lisää joukkoon myös keittojuurekset. Kun keitto alkaa kiehua uudelleen, pienennä levyn lämpöä hieman ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää keiton joukkoon lopuksi pieni kourallinen silputtua persiljaa. Tarjoile jauhelihakeiton kanssa tuoretta ruisleipää.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!