Jauhelihakeitto

Jauhelihakeitto

45 minuuttia
Arkiruokien klassikko eli jauhelihakeitto valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Tarjoile jauhelihakeitto raejuuston tai créme fraîchen kanssa. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Jauhelihakeitto
  • Aloita jauhelihakeiton valmistus vihannesten käsittelystä. Kuori perunat ja pilko keskikokoiset perunat neljään osaan. Kuori sipulit ja porkkanat. Hienonna sipuli ja pilko porkkanat kuutioiksi. Huuhtele varsiselleri ja leikkaa n. 1 cm paksuisiksi paloiksi.
  • Laita voi keittokattilaan sulamaan. Ruskista jauheliha kattilassa.
  • Kaada kattilaan perunat, porkkanat, sipulit ja varsiselleri. Lisää vettä, niin että kasvikset peittyvät. Laita lihaliemikuutio, maustepippurit ja laakerinlehdet joukkoon.
  • Hauduta jauhelihakeitto miedolla lämmöllä kypsäksi. Samaan aikaan voit valmistella yrtit ja mausteet. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna persilja.
  • Mausta jauhelihakeitto suolalla.
  • Viimeistele keitto ennen tarjoilua chilirenkailla, persiljalla sekä raejuustolla tai créme fraîchella.
Valmis!

Ainekset

Jauhelihakeitto
Naudan jauhelihaa
400 g
Kiinteitä keskikokoisia peruna
6 - 8 kpl
Keltasipulia
2
Porkkanaa
3
Varsiselleriä
1
Persiljaa
1 ruukku
Maustepippureita
6 kpl
Laakerinlehteä
2 kpl
Punaista chiliä
2
50 g
Lihaliemikuutiota
1 kpl
Lisää herkullisia ideoita
Minestronekeitto
1 tunti
Minestronekeitto
(3)
Kasvis-kalakeitto
15 minuuttia
Kasvis-kalakeitto
(1)
Purjo-perunakeitto
45 minuuttia
Purjo-perunakeitto
(1)