&format=jpg)
Minestronekeitto

Tee näin:
Minestronekeitto
Gratinoidut leivät
Kysymyksiä minestronekeitosta
Nopea ja helppo minestronekeitto on ihanan runsas ateria. Jos haluat oppia lisää italialaisesta klassikosta, jatka lukemista alla!
Aidossa italialaisessa minestronessa ei välttämättä ole tiettyä ainesosaluetteloa, sillä ruokalaji valmistetaan yleensä kauden kasviksista. Keitto valmistetaan kuitenkin yleensä makeasta, suolaisesta ja paksusta tomaattiliemipohjasta, ja se sisältää usein sipulia, porkkanoita, papuja, selleriä sekä riisiä tai pastaa. Tämä tekee keitosta erittäin runsaan ja monien rakenteiden keiton.
Nopean minestronekeiton valmistaminen lounaaksi tai päivälliseksi ei ole suuri sitoumus, kun ottaa huomioon, miten herkulliselta se maistuu! Kypsennä pekonia ensin muutama minuutti ennen tuoreiden vihannesten lisäämistä. Siirrä muutaman minuutin kuluttua liemi, tomaatit ja mausteet myös kattilaan ja kiehauta. Lisää sitten pasta ja anna kiehua. Nauti keitto lämpimänä heti.
Minestronekeiton pakastaminen on hyvä vaihtoehto, jos ruoasta sattuu jäämään tähteitä. Se säilyy pakastimessa jopa 6 kuukautta. Anna ruoan jäähtyä ja siirrä se annoskokoisiin, ilmatiiviisiin astioihin. Jätä astioihin tilaa, jotta neste voi laajentua jäätyessään. Sitä ei tarvitse sulattaa ennen lämmittämistä mikroaaltouunissa tai kattilassa. Jos kuitenkin haluat sulattaa sen ensin, jätä se jääkaappiin yön yli.
Kotitekoinen minestronekeitto säilyy 3-4 päivää, jos se säilytetään asianmukaisesti jääkaapissa. Kun se on jäähtynyt, kaada se yhteen isoon ilmatiiviiseen astiaan tai annostele se useampaan eri astiaan, jos aiot nauttia tähteet useammassa erässä. Kun olet valmis syömään loput, lämmitä keitto uudelleen mikroaaltouunissa tai liedellä.
Italialaisten tapaan voit käyttää leipää paksun ja kermaisen minestronekeiton valmistamiseen. Revi vaalea leipä ja lisää se keittoon sen kiehuessa. Sekoita välillä, jotta leipä hajoaa. Samalla se sakeuttaa keittoa ja antaa sille ihanan kermaisen koostumuksen.
Keittoihin, kuten tähänkin, sopii parhaiten pienikokoinen pasta, joka mahtuu lusikkaan. Sellaisenaan esimerkiksi perinteiset makaronit, ditalini ja simpukkapasta sopivat hyvin. Jos valitset täysjyväpastan, saat niistä hieman enemmän purtavaa, mikä sopiikin hyvin minestronen kaltaisiin maalaiskeittoihin.
Ainekset
Minestronekeitto
Pekonia
|
100 g |
---|---|
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
Valkosipulinkynsi hienonnettuna
|
1 |
Sipulia hienonnettuna
|
2 |
Juuriselleri pieninä paloina
|
¼ |
Purjoa renkaiksi leikattuna
|
2 |
Porkkanoita viipaleiksi leikattuina
|
3 |
Tomaattimurskaa
|
1 tlk |
Kasvisfondia
|
1¼ l |
Tuoreita timjamia
|
5 oksaa |
Karkeaa suolaa
|
1 tl |
Pippuria myllystä
|
|
Kuivaa täysjyvämakaronia
|
100 g |
Gratinoidut leivät
50 g | |
1 rkl | |
Suolaa
|
¼ tl |
Pippuria myllystä
|
|
Paksuja viipaleita täysjyväleipä
|
Klassinen italialainen minestronekeitto
Tämä herkullinen minestronekeitto pastalla on sekä lämmittävä että maukas. Monet tuoreet vihannekset, pekoni ja täysjyväpasta tekevät liemestä muhkean ja rakenteikkaan. Paahdettujen crostinien ja yrttisen tuorejuustolevitteen lisääminen nostaa tämän italialaisen klassikon uusiin ulottuvuuksiin.
Jos etsit lisää maukkaita italialaisia klassikoita, kuten pastaruokia ja pizzaa, suosittelemme tutustumaan myös yksinkertaisiin lasagne- ja calzone-resepteihimme.
Keitto vihannesten ja pekonin kera
Paras minestrone-resepti antaa sinulle maukkaan keiton, jossa on valikoima herkullisia ja toisiaan täydentäviä ainesosia. Siinä on kaikkea timjamilla maustetusta suolaisesta tomaattiliemestä maanläheiseen, pähkinäiseen juuriselleriin, suolaiseen pekoniaan ja terävään sipuliin, valkosipuliin ja purjoon, jotka antavat sille syvyyttä.
Nämä ihanat ainesosat on leikattu täydellisiksi suupaloiksi, ja niistä syntyy paksu keitto, jossa on paljon purtavaa ja samettisen pehmeä tomaattipohja.
Tarjoile grillatun leivän ja yrttituorejuuston kanssa
Perinteisestä minestrone-reseptistä tulee vieläkin parempi, kun siihen lisätään herkullinen, pieni lisuke. Jos olet miettinyt, mitä tarjoilla minestronekeiton kanssa, sinun ei tarvitse etsiä kauempaa, sillä yhdistämme sen yrttisen crostinin kanssa. Jotain rapeaa, paahteista ja yrttistä, johon voit upottaa ja nauttia keiton kanssa, on yksinkertaisesti vastustamatonta.
Rapea, paahdettu täysjyväleipä ja sen paistettu, kermainen juustolevite sopivat hyvin yhteen täyteläisen keiton kanssa, sillä mausteisen tuorejuuston monipuoliset maut heijastavat keiton suolaisia ja mausteisia makuja.
Valitse paras pasta minestronekeittoon
Hyvien raaka-aineiden valintaan kuuluu myös täydellisen pastatyypin löytäminen. Sen on oltava melko pientä, sillä sen on mahduttava hyvin lusikkaan ja jätettävä samalla tilaa kaikille muille ainesosille. Tämän vuoksi pienemmät makaronilajit, kuten perinteinen makaroni ja pieni simpukkapasta, ovat hyviä vaihtoehtoja. Myös muut pienemmät pastat sopivat hyvin tähän ruokalajiin, sillä ne sekoittuvat hyvin muiden suupalojen kanssa.
Riippumatta siitä, minkälaisen pastan valitset, valitsemalla täysjyväpastan varmistat, että pastassa on hieman enemmän pureskeltavaa - ja se täydentää ihanasti tätä maalaismaista keittoa ja sen monia tekstuureja.
Tee mausteinen minestronekeitto
Valmistaudu kokeilemaan jotakin uutta ja tekemään mausteinen minestronekeitto. Voit tietenkin maustaa klassisen reseptin lisäämällä siihen joko tuoreita, hienonnettuja punaisia ja vihreitä chilipaprikoita, savuisia chipotle-paprikoita tai chilijauhetta, mutta voit tehdä sen myös käyttämällä siihen kuutioitua chorizoa tai muuta mausteista makkaraa.
Tämä tuo ruokaan hieman tulisuutta ja lisää suolaisen elementin, jonka pehmeä ja pureskeltava rakenne sopii hyvin täyteläiseen ja runsaaseen keittoon. Mausteinen minestronekeitto tarjoaa herkullisen vaihtoehdon ja mahdollisuuden ravistella asioita hieman. Lisäksi mausteisuus toimii kauniisti yrttisen tuorejuustoleivän kanssa.
Vinkkejä
Jos pidät mukavasta ja paksusta minestronekeitosta, voit tehdä kuten monet italialaiset ovat tehneet vuosisatojen ajan ja käyttää leipää keiton sakeuttamiseen. Jos sinulla sattuu olemaan aiemmilta päiviltä jäänyttä vaaleaa leipää, voit repiä sen pieniksi paloiksi ja lisätä palat keittoon.
Kun se kiehuu, leivänpalaset hajoavat ja paksuuntuvat. Näin heitteille jääneestä leivästä tulee käyttökelpoista, ja samalla saat tehtyä italialaisesta klassikkokeitosta kermaisemman.