Gazpacho

Gazpacho

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Gazpacho on espanjalainen keitto, jonka pääraaka-aineena on yleensä tomaatti. Gazpacho-keitto tarjoillaan kylmänä.

Ainekset

Annokset
  • 1 iso sipuli
  • 5 valkosipulinkynttä
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1½ l tomaattimehua tai kasvislientä
  • 5 viipaletta vehnäleipää
  • 1 punainen paprika
  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsaa
  • 3 tl paprikajauhetta
  • mustapippuria rouhittuna
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulin kynnet voissa. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattimehu, murennettu leipä, pieneksi kuutioidut kasvikset sekä mausteet. Tomaattimehun tilalla voit käyttää myös kasvislientä. Keitä matalalla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Soseuta keitto ja jäähdytä se. Tarkista keiton maku ennen tarjoamista.