Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(125)

Tomaattikeitto on oikea keittojen klassikko. Tämä tomaattikeitto on tehty tuoreista tomaateista ja maustettu juuri sopivasti. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 800 g tomaattia
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3½ rkl tomaattipyreetä
  • 5 dl vettä
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • tuoretta basilikaa

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan tomaattikeitto ja kalttaa ensiksi tuoreet tomaatit. Laita pari litraa vettä kiehumaan. Tee kuhunkin tomaattiin muutama pieni viilto leikkuuveitsellä. Upota kaikki tomaatit varovasti kiehuvaan veteen. Nosta tomaatit vedestä pois reikäkauhan avulla heti kun niiden kuoret alkavat rypistyä ja irrota. Anna kaltattujen tomaattien jäähtyä.
2. Kuori tomaatit ja pilko ne pienemmiksi, saman kokoisiksi paloiksi leikkuulaudalla. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppua ja puserrettua valkosipulia hetken ajan paistinpannulla öljyssä tai voissa. Lisää joukkoon paloitellut, kaltatut tomaatit (muista myös leikkuulaudalle tomaattien paloittelusta jäänyt "tomaattimehu"!) ja anna seoksen kiehua keskilämmöllä noin kymmenisen minuuttia.
3. Lisää joukkoon vesi, kasvisliemikuutio ja tomaattipyree. Lisää lopuksi joukkoon mausteet sekä tuorejuusto. Anna keiton kiehua hiljalleen vielä 15-20 minuuttia.
4. Soseuta kypsynyt tomaattikeitto tehosekoittimessa.
5. Koristele valmis keitto paahdetuilla pinjansiemenillä ja viipaloiduilla basilikanlehdillä. Tarjoile tomaattikeitto tuoreen leivän kanssa ja nauti!

Vinkki

Voit myös tarjoilla keiton esimerkiksi paistettujen pekonikuutioiden ja krutonkien kera. Koristele tomaattikeitto esimerkiksi tuoreella persiljalla. Myös, jos haluat tomaattikeitosta super-super-samettista, voit siivilöidä keiton soseutuksen jälkeen.

Katso myös nämä