Jos pidät ajatuksesta tarjoilla keittoja rapeiden lisukkeiden, kuten krutonkien, kanssa, sinua ilahduttaa tietää, että kotitekoisten krutonien valmistaminen on uskomattoman helppoa. Leikkaa tunkkainen - tai tuore - leipä paloiksi, sekoita siihen oliiviöljyä tai sulatettua voita, mausta suolalla ja pippurilla sekä haluamillasi yrteillä ja mausteilla ja paista uunissa rapeaksi. Itse tehdyt krutonit ovat oiva tapa lisätä keittoihin rakennetta ja antaa vanhalle leivälle uutta ja maukasta elämää.
Lue lisää useimmiten kysyttyjä kysymyksiä alta.
Tomaattikastiketta ja kermaa
|
5 dl |
---|---|
30 g | |
Purjo, ohueksi viipaloituna
|
1 |
Porkkanaa, kuorittu ja ohuiksi viipaleiksi leikattu
|
2 |
Kurpitsaa, kuorittu ja kuutioitu (1,5 cm:n kuutioina)
|
250 g |
Kasvislientä
|
7 dl |
Suolaa ja pippuria mausteeksi
|
|
Krutonkeja tarjoiluun
|
40 g |
Mikään ei voita yksinkertaista tomaattista vihanneskeittoa. Koska keitot on helppo valmistaa etukäteen ja lämmittää uudelleen, ne sopivat moneen tilaisuuteen, erityisesti koko perheelle tai vieraille. Maalaismainen tomaattikeitto sopii erinomaisesti iftar-menuun, jossa on monia eri ruokalajeja, sillä sen voi valmistaa melko nopeasti ja siirtyä sitten muihin ja vaativampiin ruokalajeihin.
Etsitkö lisää hyviä keittoreseptejä? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan myös resepteihimme linssi- ja keittokermakeitosta, parsakaalikeitosta kermalla ja kermaisesta sienikeitosta.
Purjosipuli ja selleri antavat tälle tomaattikeitolle makean, sipulimaisen ja syvällisen maun. Makeus heijastuu makeisiin porkkanoihin ja kurpitsaan. Vihannekset tuovat keittoon myös ihanan maanläheistä makua, ja kasvisliemi tuo keittoon runsaasti suolaista makua sekä suolan ja umamin vivahteita. Tämä herkullisten vihannesten yhdistelmä tekee niistä ihanan täyttävän aterian, kun ne on yhdistetty tomaattikastikkeeseen ja soseutettu.
Parhaassa tomaattikeitossa on täyteläinen, kermainen koostumus, joka tekee siitä täyttävän, lämmittävän ja runsasliikkeisen. Reseptissämme tämä varmistetaan soseuttamalla eri vihannekset koostumuksen sakeuttamiseksi ja tietysti käyttämällä paksua tomaattikastiketta keiton pohjana.
Makea ja kirpeä tomaattikastike on rikastettu kermalla, jotta saadaan monipuolinen kastike, jolla on monia käyttötarkoituksia. Käyttämällä sitä esimerkiksi tämän kaltaisissa ruokalajeissa voit valmistaa uskomattoman helppoja ja sileitä keittoja. Maukkaan kastikkeen ansiosta tomaattikastikkeella maustetussa vihanneskeitossa, kuten meidän keitossamme, on ihana koostumus, hieman kirpeyttä ja kaunis, elävä väri.
Jos haluat lisätä tämän makean ja suolaisen tomaattikeiton tulisuutta, voit lisätä siihen erilaisia mausteita. Lämmittävät mausteet, kuten juustokumina ja kurkuma, sopivat täydellisesti, sillä ne tuovat keittoon ihanan maanläheistä makua. Ne myös lisäävät keiton syvyyttä ja antavat keitolle miellyttävän katkeruuden, joka leikkaa sen runsauden läpi ja antaa sille hieman särmää. Voit käyttää tähän mausteiseen tomaattikeittoon myös hieman jauhettua korianteria, joka piristää sitä mausteen sitruksisella, kukkaisella maulla. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla keittoa tuoreen korianterin kanssa, jolloin saat samanlaisen vaikutuksen.