Kalakeitto

Kalakeitto

Herkullinen kalakeitto on mukava viileiden päivien ruoka. Kokeile kalakeitossa erilaisia kaloja ja löydä oma suosikkisi. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

  • Aloita kalakeiton valmistus kuorimalla ja paloittelemalla perunat sekä sipuli. Jos käytät purjoa, pese se hyvin ja viipaloi ohuiksi renkaiksi.
  • Laita ainekset kattilaan ja lisää vesi.
  • Kuumenna kiehuvaksi ja lisää liemikuutiot, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  • Anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä.
  • Lisää maito ja paloiteltu kala.
  • Kuumenna kalakeitto kiehuvaksi ja anna hautua muutama minuutti, kunnes kalapalat ovat kypsyneet.
  • Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa hiukan suolaa. Mausta kalakeitto kuivatulla tai tuoreella tillillä.
  • Tarjoa kalakeitto esim. ruisleivän ja juuston kanssa.
Valmis!

Ainekset

Perunaa
6
Sipuli tai purjo
1
Vettä
5 dl
Kalaliemikuutiota
2
Kokonaisia maustepippureita
Laakerinlehteä
2
5 dl
Ruodotonta kalafileetä tai pakastekalaa
400 g
Suolaa
ripausta
Kuivattua tilliä tai
1 tl
Tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl