Porkkanasosekeitto

Porkkanasosekeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Ylellinen porkkanasosekeitto syntyy lisäämällä keittoon valkoviiniä. Kuohukerma tuo porkkanasosekeittoon samettisuutta ja tuore oregano taas viimeistelee maun.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 700 g porkkanoita
  • 1 sipuli
  • pala juuriselleriä
  • 2 jauhoista perunaa, esim. Rosamunda
  • 3 rkl Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 l kasvis- tai kanalientä kuutioista
  • 4 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 tl yrttisuolaa

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuori ja paloittele kasvikset. Kuumenna voi kattilassa ja lisää kasvikset. Sekoittele kasviksia jonkin aikaa ja lisää sitten liemi sekä valkoviini. Kuumenna ja keitä, kunnes kasvikset ovat pehmenneet. Soseuta tasaiseksi. Mausta yrttisuolalla.

Jaa keitto alku- tai pääruoka-annoksiin. Kaada kermaa kuvioksi keittoannosten päälle ja koristele oreganon oksilla. Voit halutessasi myös koristella keiton porkkanalastuilla. Tarjoa porkkanakeitto heti tuoreen leivän kanssa.

Vinkki

Jos tarjoat porkkanakeiton alkupalana, voit paistaa keiton kanssa tarjottavaksi leipäkuutioita eli krutonkeja.