Gulassikeitto

Gulassikeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Mausteinen gulassikeitto lämmittää ihanasti kylmänä talvipäivänä. Tätä gluassikeiton reseptiä on helppo varioida oman maun mukaan – katso vinkit!

Ainekset

Annokset
  • 300 g jauhelihaa
  • 1 chorizomakkara
  • 2 keltasipulia
  • 3 eriväristä paprikaa
  • Arla Meijerivoita paistamiseen Normaalisuolainen meijerivoi
  • ½ dl tomaattipyreetä
  • 1 tl kuminaa
  • 1 l lihalientä

Lisäksi

Tee näin:

Tee näin:

Paloittele makkara pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Poista paprikoista siemenet ja hienonna kuutioksi. Paista jauheliha voissa kattilassa. Lisää joukkoon makkarat, sipulisilppu ja paprikapalat ja anna paistua muutaman minuutin ajan. Lisää tomaattipyre ja kumina. Kaada sekaan lihaliemi ja anna kiehua 10-15 min. Mausta crème fraiche valkosipulilla ja persiljalla. Tarjoile keitto lisäkkeen kanssa.

Vinkki

Voit halutessasi maustaa keittoa tulisemmaksi muutamalla tipalla tabascoa ja ripauksella chilijauhetta. Keitosta saa ruokaisamman lisäämällä keittoon perunaa. Lisää perunapalat jauhelihan jälkeen ja anna keiton kiehua niin kauan, että perunat kypsyvät.