Hernekeitto

Hernekeitto

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

Perinteinen hernekeitto on maukas ja terveellinen ruoka, joka sopii täydellisesti esimerkiksi laskiaisen tarjottaviin. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 500 g kuivattuja keltaisia herneitä
  • vettä
  • 1 sipuli
  • 250 g vähärasvaista porsaan kylkeä palana
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 tl timjamia tai meiramia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita hernekeiton valmistus huuhtelemalla kuivatut herneet ja laita ne kulhoon. Kaada päälle vettä niin paljon, että herneet peittyvät. Liota herneitä viileässä noin 12 tuntia.
2. Kaada herneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta.
3. Kuori ja viipaloi sipuli.
4. Laita herneet pataan ja lisää sipuliviipaleet, liha ja mausteet. Lisää pataan 2 litraa vettä.
5. Keitä hernekeitto kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes herneet ovat pehmenneet.
6. Nosta liha padasta ja kuutioi se.
7. Jos hernekeitto on liian paksua, lisää keittoon vettä tai lihalientä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita lihakuutiot keittoon ja tarjoile hernekeitto sinapin kera.

Vinkki

Kasvisversion saat korvaamalla lihan 2 dl soijarouhetta.

Lisää herkullisia ideoita