Hernekeitto

Hernekeitto

13 tuntia
Perinteinen hernekeitto on maukas ja terveellinen ruoka, joka sopii täydellisesti esimerkiksi laskiaisen tarjottaviin. Tutustu reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/hernekeitto/

Tee näin:

Hernekeitto
  • Aloita valmistamaan hernekeitto huuhtelemalla kuivatut herneet ja laita ne kulhoon. Kaada päälle vettä niin paljon, että herneet peittyvät. Liota herneitä viileässä noin 12 tuntia.
  • Kaada herneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta.
  • Kuori ja viipaloi sipuli.
  • Laita herneet pataan ja lisää sipuliviipaleet, liha ja mausteet. Lisää pataan 2 litraa vettä.
  • Keitä hernekeitto kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes herneet ovat pehmenneet.
  • Nosta liha padasta ja kuutioi se.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos hernekeitto on liian paksua, lisää keittoon vettä tai lihalientä.
  • Laita lihakuutiot keittoon ja tarjoile hernekeitto sinapin kera.
Valmis!
Vinkki

Kasvisversion saat korvaamalla lihan 2 dl soijarouhetta.

Ainekset

Hernekeitto
Kuivattuja keltaisia herneitä
500 g
Vettä
Sipuli
1
Vähärasvaista porsaan kylkeä palana
250 g
Lihaliemikuutiota
2
Timjamia tai meiramia
2 tl
Laakerinlehti
1
Suolaa
Lisää herkullisia ideoita