Hernekeitto

Hernekeitto

Perinteinen maukas hernekeitto, joka sopii täydellisesti esimerkiksi laskiaisriehaan.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Hernekeitto

Perinteinen maukas hernekeitto, joka sopii täydellisesti esimerkiksi laskiaisriehaan.

Annoslukumäärä
  • 500 g kuivattuja keltaisia herneitä
  • vettä
  • 1 sipuli
  • 250 g vähärasvaista porsaan kylkeä palana
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 2 tl timjamia tai meiramia
  • 1 laakerinlehti
  • suolaa

Ohjeet

Huuhtele herneet ja laita ne kulhoon. Kaada päälle vettä niin paljon että herneet peittyvät. Liota herneitä viileässä noin 12 tuntia. Kaada herneet siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta. Kuori ja viipaloi sipuli. Laita herneet pataan ja lisää sipuliviipaleet, liha ja mausteet. Lisää pataan 2 litraa vettä. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 1 tunti, kunnes herneet ovat pehmenneet. Nosta liha padasta ja kuutioi se. Jos keitto on liian paksua, lisää keittoon vettä tai lihalientä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita lihakuutiot keittoon ja tarjoile keitto sinapin kera.

Vinkit

Täyteläisen ja paksun keiton saat, kun keität keiton edellisenä päivänä ja jätät keiton seisomaan kylmään yön yli. Seuraavana päivänä lämmität keiton hiljaisella lämmöllä.