Laskiaispullat

Laskiaispullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Laskiaispullat kuuluvat perinteisesti laskiaiseen. Tämä resepti pitää sisällään herkullisen mantelimassatäytteen. Tutustu reseptiin!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 1 vatkattu kananmuna voiteluun

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Valmista laskiaispullat

1. Aloita laskiaispullien valmistus pullataikinalla. Sulata voi, lisää siihen maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon.
2. Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
3. Lisää joukkoon sokeri, suola, halutessasi kardemumma, kananmunat ja 6 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia.
4. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja leivo 12 pyöreää tasaista laskiaispullaa. Anna pullien kohota leivinpaperilla uunipellillä noin 20 min.
5. Kuumenna uuni 225 °C asteeseen. Voitele laskiaispullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia.

Valmista mantelitäyte

1. Leikkaa jokaisen pullan laesta pieni kansi ja säästä ne. Koverra hieman pullien sisusta ja sekoita sisus maitoon ja raastettuun mantelimassaan. Täytä pullat sitten seoksella.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai lusikoi kermaa jokaisen pullan päälle. Laita sitten kansi takaisin pullan päälle. Ripottele lopuksi laskiaispullien päälle tomusokeria. Tarjoile laskiaispullat kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.

Vinkki

Jos et välitä mantelimassasta, maistuvat laskiaspullat taivaallisilta myös vatkatun kermavaahdon ja hillon kanssa.

Lisää herkullisia ideoita