Laskiaispullat

Laskiaispullat

Laskiainen ei ole mitään ilman perinteisiä laskiaispullia. Tällä reseptillä syntyy maailman parhaat laskiaispullat!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Laskiaispullat

Laskiainen ei ole mitään ilman perinteisiä laskiaispullia. Tällä reseptillä syntyy maailman parhaat laskiaispullat!

Annoslukumäärä
  • 1 vatkattu kananmuna voiteluun

Täyte

Ohjeet

Sulata voi, lisää siihen maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon. Kaada voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää joukkoon sokeri, suola, halutessasi kardemumma, kananmunat ja 6 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja leivo 12 pyöreää tasaista pullaa. Anna pullien kohota leivinpaperilla uunipellillä noin 20 min. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskitasossa 10 minuuttia. Leikkaa jokaisen pullan laesta kansi ja säästä ne. Koverra hieman pullien sisusta ja sekoita sisus maitoon ja raastettuun mantelimassaan. Täytä pullat sitten seoksella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää nokare jokaiseen pullaan. Laita kansi takaisin pullan päälle ja ripottele päälle tomusokeria.

Suositellut tuotteet