Gluteenittomat laskiaispullat

Gluteenittomat laskiaispullat

Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia! Tämä laskiaispullaresepti on gluteeniton.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Gluteenittomat laskiaispullat

Laskiainen ei ole mitään ilman laskiaispullia! Tämä laskiaispullaresepti on gluteeniton.

Annoslukumäärä
  • 75 g Arla Meijerivoita
  • 2½ dl Arla kevytmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • ¾ dl hienoa sokeria
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kananmuna
  • ½ rkl FiberHusk-jauhetta
  • 7 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 vatkattu kananmuna voiteluun

Täyte

Ohjeet

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat, FiberHusk-jauhe ja 6 dl jauhoja. Noudata jauhoseoksen pakkauksessa olevia ohjeita. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä 12 pyöreää pullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä. Leikkaa kansi kustakin pullasta. Koverra hieman sisusta pullista ja sekoita sisus maitoon ja raastettuun mantelimassaan. Täytä pullat seoksella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota sitä jokaiseen pullaan. Aseta pullien kannet takaisin ja sirottele päälle tomusokeria.

Suositellut tuotteet