Gluteenittomat laskiaispullat

Gluteenittomat laskiaispullat

Valmista tällä reseptillä herkulliset gluteenittomat laskiaispullat. Laskiainen ei ole nimittäin mitään ilman laskiaispullia!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan gluteenittomat laskiaispullat tekemällä pullataikina. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een.
  • Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää sokeri, suola, kardemumma, munat, FiberHusk-jauhe ja 6 dl jauhoja. Noudata jauhoseoksen pakkauksessa olevia ohjeita.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan.
  • Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä 12 pyöreää pullaa. Aseta ne leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia.
  • Voitele gluteenittomat laskiaispullat vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ritilällä.
  • Leikkaa kansi kustakin pullasta. Koverra hieman sisusta pullista ja sekoita sisus maitoon ja raastettuun mantelimassaan. Täytä pullat seoksella.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota sitä jokaiseen pullaan. Aseta pullien kannet takaisin ja viimeistele gluteenittomat laskiaispullat ripottelemalla tomusokeria päälle.
Valmis!

Ainekset

Pullat
75 g
2½ dl
Hiivaa
25 g
Hienoa sokeria
¾ dl
Hyppysellinen suola
1
Kardemummaa
1 tl
Kananmuna
1
FiberHusk-jauhetta
½ rkl
Vaaleaa gluteeniton jauhoseos
7 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vatkattu kananmuna voiteluun
1
Täyte
Pullapitko massaa
rkl
½ dl
Mantelimassaa
100 g
2 dl
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita