Laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku

Laskiaisen suosikkiherkut eli laskiaispullat voi leipoa myös jättimäisen laskiaispullakakun muotoon - siitä riittää useammalle herkkusuulle!
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Laskiaispullakakku

Laskiaisen suosikkiherkut eli laskiaispullat voi leipoa myös jättimäisen laskiaispullakakun muotoon - siitä riittää useammalle herkkusuulle!

Annoslukumäärä

Täyte

Ohjeet

Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja 6 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 °C:een. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä siitä 1 suuri pulla, noin 22 cm halkaisijaltaan. Aseta se leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pulla vatkatulla kananmunalla ja paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa pois pullan kansi. Lusikoi jonkin verran sisusta pois, jotta täyte mahtuu siihen. Sekoita pullan sisus mantelimassan ja maidon kanssa. Täytä pullat seoksella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai levitä se pullalle. Aseta kansi takaisin pullan päälle ja ripottele päälle tomusokeria.

Suositellut tuotteet