Laskiaispullakakku

Laskiaispullakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Laskiaisen suosikkiherkut eli laskiaispullat voi leipoa myös jättimäisen laskiaispullakakun muotoon - siitä riittää useammalle herkkusuulle!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

  1. Aloita valmistamaan laskiaispullakakku tekemällä ensin pullataikina. Sulata voi, lisää maito ja lämmitä enintään 37 °C:een.
  2. Murenna hiiva kulhoon. Kaada päälle lämmin maito ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  3. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja 6 dl jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  4. Kuumenna uuni 200 °C:een ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia.
  5. Sekoita leivinjauhe 1 dl:aan jauhoja ja työstä se taikinaan. Laita taikina jauhotetulle alustalle ja pyöritä siitä 1 suuri pulla, noin 22 cm halkaisijaltaan.
  6. Aseta se leivinpaperille uunipellille ja anna nousta noin 20 minuuttia. Voitele pulla vatkatulla kananmunalla ja paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä.
  7. Leikkaa pois pullan kansi. Lusikoi jonkin verran sisusta pois, jotta täyte mahtuu siihen. Sekoita pullan sisus mantelimassan ja maidon kanssa. Täytä pullat seoksella.
  8. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota tai levitä se pullalle. Aseta kansi takaisin pullan päälle ja ripottele päälle tomusokeria.

Katso myös nämä