Suklaa laskiaispullat

Suklaa laskiaispullat

1 tunti
Suklaa laskiaispullat ovat ylellinen herkku suklaan ystäville. Täyte koostuu kaakaopähkinälevitteestä, suklaakastikkeesta ja suklaakermasta. Kokeile!

Tee näin:

  • Valmista ensiksi laskiaispullat. Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito 37 asteeseen. Kaada maito hiivan päälle ja sekoita.
  • Lisää voi, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja suurin osa maidosta sekoitettuna kaakaoon. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa, esim. mikroaaltouunissa, noin 30 minuuttia.
  • Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa laskiaispullataikina 18 suureksi tai 60 pieneksi palaksi ja pyörittele paloista pullia. Aseta laskiaispullat leivinpaperille ja anna niiden kohota peitettyinä noin tunnin ajan. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sudi kohonneet laskiaispullat kananmunalla. Paista laskiaispullat uunin keskitasolla, isot pullat 8–10 minuuttia ja pienet pullat 5–7 minuuttia.
  • Kun olet ottanut laskiaispullat uunista, anna niiden jäähtyä kunnolla.
  • Leikkaa jokaisesta pullasta pieni kansi. Lusikoi hasselpähkinä-kaakaolevitettä suklaa laskiaispullien pohjaosille. Vatkaa kerma kaakaon ja sokerin kanssa. Lisää laskiaispullien pohjaosien päälle suklaakerma sekä ripottele kaakaonibsit.
  • Aseta kannet suklaa laskiaispullien päälle, laske päälle suklaakastiketta ja siivilöi tomusokeri.
  • Nauti herkulliset suklaa laskiaispullat kaakaon tai kahvin kanssa!
Valmis!
Vinkki

Ilmavampaa kermaa varten lisää 0.5 dl maitoa 5 desiin kermaa ennen kuin vispaat.

Ravintosisältö

225 Kcal

Ainekset

Taikina
Hiivaa
50 g
3 dl
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Suolaa
½ tl
Kardemummaa
1 tl
Jauhoja
10 dl
Kaakaojauhe
½ tl
Täyte
Hasselpähkinä-kaakaolevitettä
1 dl
Koristeluun
6 dl
Kaakaota
2 rkl
Kaakaonibsejä
1 rkl
Suklaakastiketta
Sokerikuorrute
Lisää herkullisia ideoita