Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Kermassani on pullaa! Juuri niin. Laskiaispullaan kuuluu muhkea kermavaahto. Mitä muhkeampi, sitä parempi. Ja tietysti aito, suomalainen ja laktoositon.

Tee näin:

  • Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen.
  • Lisää voi, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma sekä vähitellen jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi.
  • Anna taikinan kohota liinan alla noin 50 minuuttia.
  • Jaa kohonnut taikina 18 suureen osaan ja pyöritä pulliksi jauhotetulla alustalla. Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä noin puoli tuntia.
  • Lämmitä uuni 225 °asteeseen.
  • Voitele pullat kananmunalla ja laita pelti uuniin. Paista n. 8-10 minuutin ajan.
  • Leikkaa pullista irti pieni hattu ja poista osa sisustaa. Sekoita maitojuoma ja mantelimassa tahnaksi ja aseta pullan sisälle.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mantelimassan päälle. Asettele lopuksi hattu kermavaahdon päälle ja koristele tomusokerilla.
Valmis!

Ainekset

18 suurta pullaa
Hiivaa
50 g
3 dl
150 g
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Suolaa
½ tl
Jauhettua kardemummaa
1 rkl
Vehnäjauhoja
11- 12 dl
Kananmuna voiteluun
1
Lisää herkullisia ideoita