Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Laskiaispulla muhkealla kermavaahdolla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Kermassani on pullaa! Juuri niin. Laskiaispullaan kuuluu muhkea kermavaahto. Mitä muhkeampi, sitä parempi. Ja tietysti aito, suomalainen ja laktoositon.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 18 kpl

18 suurta pullaa

  • 50 g hiivaa
  • 3 dl Arla Laktoositonta kevytmaitojuomaa
  • 150 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl jauhettua kardemummaa
  • 11- 12 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna voiteluun

Täyte

  • 300 g mantelimassaa
  • 1 dl Arla Laktoositonta kevytmaitojuomaa
  • 5 dl Arla Kuohukermaa laktoositon

Tee näin:

Tee näin:

Lämmitä maitojuoma kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää voi, kananmuna, sokeri, suola, kardemumma sekä vähitellen jauhot. Alusta pehmeäksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 50 minuuttia. Jaa kohonnut taikina 18 suureen osaan ja pyöritä pulliksi jauhotetulla alustalla. Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle ja kohota vielä noin puoli tuntia. Lämmitä uuni 225 °asteeseen. Voitele pullat kananmunalla ja laita pelti uuniin. Paista n. 8-10 minuutin ajan. Leikkaa pullista irti pieni hattu ja poista osa sisustaa. Sekoita maitojuoma ja mantelimassa tahnaksi ja aseta pullan sisälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mantelimassan päälle. Asettele lopuksi hattu kermavaahdon päälle ja koristele tomusokerilla.